Avéro Achmea opent kantoorruimte in VNAB gebouw in hart van coassurantiemarkt

De kantoorruimte in het VNAB gebouw in Rotterdam werd gisteren feestelijk geopend door Jack Hommel,  directeur Avéro Achmea (foto), in het bijzijn van 150 adviseurs en partners in de coassurantiemarkt. Hij benadrukte dat Avéro Achmea een belangrijke speler wil zijn op de Nederlandse coassurantiemarkt.” Avéro Achmea is actief op de coassurantiemarkt en founding partner van het VNAB.”

Jack Hommel: “De opening, de werkplekken en het partnership van het VNAB dragen bij aan onze ambitie om de ‘local champion’ te zijn op de Nederlandse coassurantiemarkt. Door onze keuze voor een vaste ruimte in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum, zijn we vaker in de Maasstad aanwezig en zitten we dicht op de markt, die zich inmiddels grotendeels in de ‘verzekeringshoofdstad’ Rotterdam afspeelt. De vestiging is altijd open. Het zijn flexplekken. Onze specialisten zijn op afspraak aanwezig.”

Binnen de coassurantiemarkt richt Avéro Achmea zich op de ‘ABC’-risico’s: “Aansprakelijkheid, Brand en CAR en dan vooral op de bedrijfstakken handel en zakelijke dienstverlening, bouw en vastgoed en de maakindustrie. Tevens natuurlijk op Transport-risico’s. Daarbij richten zij zich primair op Nederlandse risico’s. ”

De kantoorruimte werd feestelijk geopend
Tijdens de feestelijke opening op 8 mei konden de aanwezigen twee interessante kennissessies volgen, gegeven door experts. De onderwerpen van de sessies: 
Kennissessie Lithium-ion: Wat zijn de risico’s van Lithium-ion batterijen en hoe gaan verzekeraars hiermee om?
Lithium-ion batterijen spelen een belangrijke rol bij de opslag van energie. Verzekeraars worden vaker geconfronteerd met branden waarbij lithium-ion batterijen een rol spelen. Sprekers: Carlijn ten Bruggencate en Jan ter Meer, beide advocaten bij Cox ten Bruggencate Advocaten en Bert Dikker, senior risicodeskundige bij Achmea.

Kennissessie Logistieke dienstverlening: van transporteur naar IT bedrijf – wat zijn de risico’s?
De toegevoegde waarde van logistiek dienstverleners ligt vaker in nieuwe activiteiten rond consultancy bij in- en uitvoer, financiering, order fulfilment, een productierol in de supply chain en nieuwe dienstverlening rond e-commerce. Aan die nieuwe rollen zijn risico’s verbonden.
Spreker: Marijn van Tuijl, partner en advocaat Ploum.