Australische verzekeraar QBE opent vestiging in Nederland

QBE, een beurssgenoteerde onderneming en een van ’s werelds toonaangevende verzxekeraars en herverzekeraars met vestigingen in 27 landen, heeft plannen aangekondigd om een vestiging in Nederland op te zetten als onderdeel van haar Europese groeistrategie.Met de oprichting van een vestiging van QBE in Nederland komt het totaal aantal vestigingen in Europa op zeven, naast het Verenigd Koninkrijk.

Cécile Fresneau, Managing Director – Insurance at QBE zegt: “We zien veel potentie in de Nederlandse verzekeringsmarkt en zijn enthousiast om aan de slag te gaan.”Sebastiaan Lambalk (foto), Strategy Executive voor QBE Europe, leidt de oprichting van de Nederlandse vestiging en houdt zich bezig met de samenstelling van het lokale team.

Recruitment activiteiten zijn gaande op het vlak van acceptatie, claims, operations en finance met als doel een lokaal sterk team neer te zetten wat risico’s kan accepteren vanaf januari 2023, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder. QBE werkt uitsluitend via tussenpersonen en is in eerste instantie van plan om Brand, Aansprakelijkheid en Financial Lines gerelateerde verzekeringsoplossingen aan te bieden voor middelgrote tot grote ondernemingen. Het productassortiment zal gaandeweg worden uitgebreid.Bovendien zullen internationale verzekeringsprogramma’s met flexibele dekking voor meer dan 180 landen tot de mogelijkheden gaan horen.

QBE is een beursgenoteerde Australische (her)verzekeringsgroep met vestigingen in 27 landen. Met de oprichting van de Nederlandse vestiging komt de aanwezigheid van QBE In Europa op zeven landen, naast activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, waar QBE een van de belangrijkste commerciële verzekeringsmaatschappijen is.

Reactie toevoegen

NaamE-mailadres