Aspirant-lidmaatschap Verbond van Verzekeraars voor Lemonade en Rhion

Het Verbondsbestuur heeft op 17 april 2020 het aspirant-lidmaatschap toegekend aan Lemonade Insurance NV en Rhion Versicherung AG.

Het in Amerika opgerichte Lemonade is sinds juni 2019 in Europa (Duitsland) actief met een hoofdkantoor in Amsterdam. Op dat moment heeft deze internationale startup zich ook bij het Verbond van Verzekeraars gemeld om lid te worden. Op 2 april 2020 is Lemonade op de Nederlandse markt actief geworden en is de aanvraag voor het aspirant-lidmaatschap formeel ingediend.

Lemonade, gedreven door kunstmatige intelligentie, is opgericht in 2016 en biedt in de Verenigde Staten huurders- en huiseigenaren verzekeringen (renters and homeowners) aan. In Duitsland en Nederland bieden zij inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen aan.

Rhion

Rhion, onderdeel van RheinLand Versicherungsgruppe, is sinds 2005 actief op de Duitse schademarkt en bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Vanaf 1 januari 2020 is deze schadeverzekeraar ook actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Rhion richt zich in Nederland op de volmachtmarkt en werkt exclusief samen met NVGA-leden. Naast Rhion zijn ook Credit Life en RheinLand Versicherungs AG lid van het Verbond.

Aspirant-lidmaatschap

Het aspirant-lidmaatschap bestaat sinds 1 januari 2018. Het Verbondsbestuur kan dit conform de statuten toekennen aan bedrijven die nog niet formeel de status van (her)verzekeraar hebben in de zin van artikel 1 van de Wft, of nog niet aan overige lidmaatschapseisen voldoen.