Arthur.J. Gallagher staat ‘wijd open’ voor overname meer onderdelen van Aon-Willis

Makelaar Arthur J Gallagher is bereid om meer zaken van Aon en Willis Towers Watson (WTW) over te nemen te kopen, naast de onderdelen met een  waarde van  $ 1,3 miljard aan jaaromzet die het bedrijf al heeft afgesproken te kopen. Verkoop van deze onderdelen door Aon/WTW is nodig om toestemming te krijgen voor de voorgenomen fusie van de anti kartelwaakhond van de Europese commissie en enkele lokale toezichthouders. “Als andere mogelijkheden zich aandienen, staan ​​we daar wijd voor open en zijn we zeker  geneigd zijn om meer van hun bedrijf over te nemen”, zegt J Patrick Gallagher jr, voorzitter, president en CEO van Arthur J Gallagher.

Als onderdeel van de overeenkomst van AJ Gallagher die vorige maand werd aangekondigd om een ​​groot deel van de herverzekeringsactiviteiten van WTW en verschillende andere activiteiten te kopen, heeft Aon de optie om het bedrijf extra activiteiten aan te bieden die tot $ 200 miljoen aan jaarlijkse inkomsten vertegenwoordigen.

Als de rechtszaak de Aon-WTW-deal overdraagt, zal Aon in het vierde kwartaal beginnen met het betalen van “ticking fees” aan AJ Gallagher om de vertraging tot maart 2022 te compenseren, zei Douglas K Howell, de financieel directeur van het bedrijf. De vergoedingen zouden de extra kosten dekken die AJ ​​Gallagher zou maken voor het dragen van extra schulden en aandelen die het heeft uitgegeven om de $ 3,57 miljard te helpen dekken die is overeengekomen om te betalen voor de WTW-activa, zei hij.

Gallagher zegt dat hij het niet eens was met de bewering van het ministerie van Justitie dat de Aon-WTW-deal de concurrentie in de makelaardij voor grote accounts zal beperken. De aanklager stelt dat als de deal doorgaat, Marsh McLennan de enige effectieve concurrent van de Aon-WTW-combi  zou zijn.”Er is enorme concurrentie op grote accounts en dit is geen spel voor drie of vier bedrijven. Onze kleinere concurrenten hebben ondanks hun geringere omvang een enorme expertise, en er zijn veel particuliere bedrijven die heel goed kunnen concurreren.”,

De Aon-WTW-fusie zal waarschijnlijk nog steeds doorgaan met extra desinvesteringen, stellen analisten van Keefe, Bruyette & Woods in een notitie aan investeerders.” Op dit moment zien we zeer weinig kans dat de deal absoluut wordt afgeblazen, wat inhoudt dat Aon een beëindigingsvergoeding van $ 1 miljard betaalt aan (WTW) zonder dat er iets te zien is voor de laatste 18 maanden van inspanning”, aldus de analisten. Het managementteam van Aon is “volledig in staat” om waarde te halen uit een kleinere deal, en de management- en werknemersstructuur blijft grotendeels in tact. We maken ons het meest zorgen over WTW, waarvan we begrijpen dat het veel talent heeft verloren en geen duidelijke opvolger heeft voor de huidige CEO John Haley”,