Arno Kneefel stopt per 1 juli met Kneefel Business Consultancy BV

 Arno Kneefel gaat per 1 juli a.s. stoppen met Kneefel Business Consultancy, dat zich bezighoudt met adviezen en strategische/operationele ondersteuning aan bedrijven en organisaties  in de  (inter-) nationale Verzekerings- en Logistieke markt. Op LinkedIn licht hij zijn besluit als volgt toe:
“Ik heb besloten om per 1 juli 2020 te stoppen met de activiteiten binnen mijn bedrijf Kneefel Business Consultancy BV. Na 5 jaar kan ik terugzien op een zeer succesvolle periode mede dankzij mijn zakenrelaties. Ik wil een ieder die daaraan heeft bijgedragen hartelijk danken en kan nu samen met mijn vrouw gaan genieten van de volgende stap op mijn carrièrepad: het leven van een pensionado.”

Na zijn studie Rechten kwam Kneefel in 1980  in de verzekeringsbranche te werken als manegementtrainee bij Nationale-Nederlanden. Hij zou tot 1997 in verschillende functies bij deze verzekeraar werkzaam zijn, laatstelijk als Projectmanager Transport en Maritieme Verzekeringen bij De Vaderlandsche verantwoordelijk voor de opzet van de commerciële Business Unit Transportverzekeringen binnen de Bedrijven Divisie. Aansluitend werkte hij bijna acht jaar bij AMEV Interlloyd (als Hoofd Transport Verzekeringen) en rechtsopvolger Fortis Corporate Insurance als Manager Cargo & Cargo Liability Marine, als manager van INI_Nederland en als  Manager Development Marine Benelux. Eind 2004 maakte  hij de overstap naar Centraal Beheer Achmea waar hij gedurende ruim zes jaar werkzaam was als Underwriting Manager marine en later als General Manager Marine. Begin 2011 trad hij in dienst bij HDI-Gerling Verzekeringen  als Directeur Transportverzekeringen, een functie die hij vervulde tot december 2014.