Arjen Ronner wint Hudig-Langeveldt Prijs 2017

 Prof. dr. Arjen Ronner, mededirecteur van de masteropleiding Verzekeringskunde, heeft de tiende editie van de Hudig-Langeveldt Prijs gewonnen. De Hudig-Langeveldt Stichting reikt deze prijs periodiek uit aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche. Ronner ontving de prijs uit handen van prof. dr. Jaap Koelewijn, hoogleraar Corporate Finance aan de Universiteit Nyenrode. (foto)

Prof. dr. Ronner ontving de Hudig-Langeveldt Prijs 2017 omdat hij een belangrijke en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan onderzoek en onderwijs. Van 1993 tot 2006 was hij parttime werkzaam als professor op het gebied van Financial Econometrics en Actuarial Sciences aan de Vrije Universiteit. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management (ERM) aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuwe generatie risicoadviseurs

“Onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Ronner is veel onderzoek gedaan en is een generatie risicoadviseurs opgeleid die uitstekend in staat is om bedrijven, de overheid en non-profitinstellingen te helpen bij het identificeren, kwalificeren, beheersen en financieren van de risico’s in de praktijk van alle dag,” aldus Rolf van der Wal, voorzitter van de stichting. “Deze prijs komt hem volledig toe.”

Bij het aannemen van de prijs wees Ronner op het belang van opleidingen. “Aon heeft deze altijd ruimhartig ondersteund. Bij de masteropleiding ERM worden academische kennis en vragen uit de praktijk bij elkaar gebracht. Zijn schadegegevens normaal? Zijn mensen rationeel? Beetje retorische vragen, maar wat betekent dat voor risk management, verwacht verlies en verzekeringen?”
 
De Hudig-Langeveldt Prijs wordt uitgereikt door de in 1975 nopgerichte Hudig-Langeveldt Stichting. De stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening.