ARAG introduceert service met up-to-date juridische documenten; “Onjuiste juridische documenten regelmatig oorzaak geschil”

Algemene voorwaarden, privacy statements, vaststellingsovereenkomsten en arbeidscontracten zijn zaken waar ondernemers zich liever niet mee bezighouden. In de praktijk blijken fouten in dit soort documenten juist een hoop juridische problemen te veroorzaken. Juridisch probleemoplosser ARAG introduceert om die reden een service met up-to-date juridische documenten voor ondernemers.

Juristen in dienst van ARAG merken in de praktijk dagelijks dat afspraken tussen werkgever en werknemer vaak ondeugdelijk en juridisch incorrect zijn vastgelegd. “Soms kan het verkeerd gebruik van woorden ervoor zorgen dat contracten of brieven juridisch gezien geen stand meer houden: , zegt Carola Wijkamp-Hermsen, directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen bij ARAG. “Veel geschillen kunnen dus relatief eenvoudig worden voorkomen door afspraken op de juiste manier vast te leggen, zodat deze voldoen aan de juridische eisen.“

“Omdat ondernemers vaak niet juridisch geschoold zijn, ontbreekt het hen logischerwijs aan de kennis om dit op orde te krijgen”, vervolgt Wijkamp-Hermsen. “Om die reden zijn wij gestart met een Documenten Service voor ondernemers. Daarmee zorgen we ervoor dat ondernemers in ieder geval de afspraken juridisch correct op papier hebben staan zodat ze daar geen omkijken meer naar hebben.”

Per stuk of met een abonnement

Een ondernemer die slechts een enkele keer een juridisch document nodig heeft, kan deze per stuk afnemen. Verwacht de ondernemer meerdere documenten per jaar nodig te hebben, dan kan er ook een abonnement worden afgesloten. De ondernemer wordt ook op de hoogte gehouden van wetswijzigingen en ontvangt een nieuwe versie van het aangeschafte document, indien dat noodzakelijk is. Wijkamp-Hermsen: “Daarnaast biedt de Documenten Service de optie om telefonisch te sparren met een ervaren jurist als een ondernemer juridische vragen heeft voorafgaand aan, tijdens of na het opstellen van het document. Zo weet de ondernemer zeker dat het document juridisch waterdicht is.”

De zakelijke Documenten Service van ARAG is beschikbaar voor alle ondernemers. Dus ook voor ondernemers die (nog) geen zakelijke rechtsbijstandverzekering bij de verzekeraar hebben afgesloten.