Aon ziet significante groei in vraag naar M&A-gerelateerde verzekeringen

Vanwege de toename aan fusies en overnames in de huidige uitdagende economische omgeving is er een significante groei zichtbaar naar M&A-gerelateerde verzekeringsproducten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Aon met als titel ‘Insurance for M&A: a coming of age an exciting future ahead’. De M&A-groei, die zich  sinds 2015 voordoet, volgt op een jarenlange afname na de financiële crisis in 2008, en heeft ertoe geleid dat het aantal fusies en overnames inmiddels het pre-recessieniveau heeft bereikt.

Uit Aon’s data-analyse van Allen & Overy komt naar voren dat in 2018 wereldwijd in totaal 3.200 fusie- en overnamedeals hebben plaatsgevonden  waarbij warranty & indemnity- (W&I)-verzekeringen zijn toegepast. Hiermee is een bedrag voor $ 2,3 miljard aan aansprakelijkheidsoplossingen gemoeid, wat een stijging betekent van 35% ten opzichte van 2014.  Naast W&I-verzekeringen, qua omzet het grootste verzekeringsproduct gerelateerd aan fusies en overnames,  kiezen kopers en aanbieders  ook naar oplossingen in de vorm van tax insurance, litigation & contingeny insurance,  en maatwerkproducten die ook dekking bieden voor milieu- en cyberrisico’s.

Volgens Alistair Lester, CEO M&A & Transaction Solutions EMEA: “Ondanks een afname van de M&A-transacties in 2019 gedurende 2019 is het opvallend te zien dat er een  constante sterke vraag is naar verzekeringsoplossingen. Kopers, aanbieders en juridische en andere zakelijke dienstverleners zijn zich terdege bewust van de meerwaarde van verzekeringen gedurende het transactieprocedure bij fusies en overnames. Dat heeft wereldwijd onder meer geleid tot betere verzekeringsoplossingen, een grotere keuzemogelijkheid voor klanten, hogere dekkingslimieten, lagere premis en een betere service en adviezen.”