Aon WTW deal op schema voor eerste helft 2021

De overname van Willis Towers Watson (WTW) door Aon ter waarde van $ 30 miljard ligt op schema en zal volgens beide bedrijven naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond. WTW-topman John Hayley zei tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers dat de twee bedrijven op schema blijven ‘om de transactie in de eerste helft van 2021 af te ronden”.

Christa Davies, executive vice-president van Global Finance en CFO van Aon, was het daarmee eens toen ze sprak over de presentatie van de halfjaarresultaten van haar bedrijf. “Met de fusie blijven we precies op schema. We zijn er erg enthousiast over en eerlijk gezegd meer enthousiast dan  toen we het op 9 maart aankondigden”, zegt Davies, die niet zegt te verachten dat Aon niet verwacht dat er afstotingen van zaken hoeven te worden gedaan om de deal door de toezichthouder akkoord te laten verklaren.”

Hayley zei dat er verschillende wereldwijde antitrust-aanvragen zijn vereist in verband met de transactie. Maar hij verwacht dat ze in de eerste helft van 2021 allemaal zullen worden ingediend en dat er in de verschillende rechtsgebieden opheldering zal worden verkregen. ‘Ik kan zeggen dat dit een complexe onderneming is. Maar tot dusver is er niets gebeurd dat ons heeft verrast en we blijven samenwerken met de toezichthouders. We hoeven onze plan van aanpak dan ook niet aan te passen.”

Aon’s CEO Greg Case spreekt van een ‘once-in-a-generation opportunity’ om het ‘innovatietraject’ binnen de makelaarssector te veranderen ten voordele van klanten. “Dat is echt onze focus. Hoe worden we sneller en beter? Hoe gaan we in op onvervulde behoeften van klanten? ”