Aon verwacht begin derde kwartaal deal met WTW te kunnen afronden

Aon PLC verwacht ‘zo vroeg mogelijk in het derde kwartaal’ haar voorgenomen ‘$ 30 miljard -deal ‘met Willis Towers Watson PLC af te kunnen ronden.  Dat heeft CEO Greg Case deze week gezegd tijdens de  37e jaarlijkse verzekeringsconferentie van het bedrijf, die vrijwel online wordt gehouden.

Het afgelopen jaar heeft volgens Case een groter bewustzijn – “a great awakening”-  laten zien  onder bedrijfsleiders in de hele sector over wat het betekent om om te gaan met langetermijnrisico’s zoals klimaat, cyber en pandemie. “Ik heb het echt over C-Suites – CEO’s, CFO’s, Raden van Bestuue-  die zich afvragen: ‘Hoe denken we over deze long tail risks  omdat ze niet langer aan de horizon staan, maar ​​voor onze deur.”

Hij verwierp het idee van een ‘nieuw normaal’ en noemde de uitdrukking en het idee ‘corrosief’ en ‘negatief’, in plaats daarvan stelde hij alternatief de benaming ‘’het nieuwe beter’ voor. “Meer exposure dan ooit tevoren. De verbinding met klanten is up. Net las de kansen voor innovatie in het opschalen hiervan.”

Een deel van die innovatie zal komen van de toegenomen digitalisering en het gebruik van technologie, die case als ‘fundamenteel’ en ‘essentieel’ bestempelt. Hij noemde als voorbeeld Aon’s aankoop in januari 2020 van het in New York gevestigde digitale verzekeringsplatform Coverwallet Inc. “Coverwallet isfenomenaal. Het heeft voor ons toegang gecreëerd op manieren, voor verschillende groepen, die we voorheen niet op dezelfde manier hadden.”

In de zakelijke verzekeringsmarkt is het opwaartse momentum enigszins getemperd, aangezien er nieuw kapitaal op de markt is gekomen, aldus Case. “Er is echter veel druk in Noord-Amerika, met name op de markten voor propertydekkingen en financial lines. De opwaartse prijsdruk in Europa is minder dan in de VS, “maar is er nog steeds”, en de druk in Azië en Latijns-Amerika is minder dan in Europa