Aon verkoopt Duitse pensioen- en investeringsactiviteiten aan Lane Clark & Peacock LLP

Aon heeft vandaag (17 mei a.s.) aangekondigd dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft getekend met Lane Clark & ​​Peacock LLP (LCP) over de verkoop van zijn activiteiten op het gebied van pensioenconsultancy, pensioenmakelaardij, pensioenadministratie en investeringsadviesdiensten in Duitsland aan. Het is na de verkoop van een pakket bedrijfsonderdelen van Willis Towers Watson aan AJ Gallagher (zie vorige week) de tweede afstoting om tegemoet te komen aan de eisen van de antikartelwaakhond van de Europese Commissie om de voorgenomen overname door Aon van WTW door te kunnen laten gaan.

Aon en Willis Towers Watson blijven werken aan het verkrijgen van aanvullende wettelijke goedkeuring in alle relevante rechtsgebieden, inclusief de Verenigde Staten, waar toezichthouders een onafhankelijke beoordeling van de voorgestelde combinatie uitvoeren.

“Deze overeenkomst laat een verdere impuls zien op de weg om onze voorgestelde combinatie met Willis Towers Watson te sluiten”, aldus Greg Case, CEO van Aon. “We erkennen de belangrijke bijdragen die deze collega’s hebben geleverd namens onze klanten tijdens hun tijd bij Aon. LCP deelt met ons een cultuur van innovatie en uitmuntendheid en we weten dat deze collega’s een positieve toekomst hebben bij LCP.”

LCP is een  toonaangevende onafhankelijke, door de eigenaar beheerde pensioen-, beleggings- en verzekeringsadviesbureau in het VK en Ierland. De overname bouwt voort op een periode van groei voor LCP, dat in het boekjaar 2019-2020 een recordinkomen van £ 126,5 miljoen boekte, een stijging van 10,1% gedreven door succes in een breed scala van sectoren. Met een aanzienlijk marktaandeel in Duitsland geeft de overname LCP een leidende marktpositie in deze belangrijke markt voor pensioenadvies en aanverwante diensten.

“Een belangrijk onderdeel van de strategie van LCP is het diversifiëren van het bedrijf naar verschillende markten met groeipotentieel op lange termijn”, aldus Aaron Punwani, CEO van LCP. “De Duitse pensioenadviesmarkt is de derde grootste ter wereld, na de VS en het VK, waardoor het voor LCP een natuurlijke plaats is om een ​​leidende positie te verwerven, in overeenstemming met wat we de afgelopen jaren in het VK hebben bereikt.”

Het pensioen- en investeringsbedrijf dat LCP zal verwerven, omvat 350 collega’s verdeeld over vijf kantoren in Duitsland en zal na afronding van de transactie omgedoopt worden tot LCP. De transactie met LCP is afhankelijk van de voltooiing van de lopende combinatie van Aon en Willis Towers Watson, evenals van andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.