Aon tovert elke dinsdag bedrijfsrestaurant om tot fysieke ‘beurs’-vloer

Van 1 oktober jl. tot eind december wordt elke dinsdag – van 09.30 uur tot 11.30 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur – het bedrijfsrestaurant van Aon in Rotterdam omgetoverd tot een fysieke ontmoetingsplaats voor verzekeraars en de sluiters van Aon. “Om in de huidige veranderende verzekeringsmarkt in het belang van onze klant het proces van polisverlengingen te versnellen en de voortgang te waarborgen, hebben wij als Aon hiervoor het initiatief genomen”, licht initiatiefnemer Hans Groot, Chief Broking Officer, toe. 18 verzekeraars zijn wekelijks met hun underwriters aanwezig om face tot face het gesprek aan te kunnen gaan met de sluiters van Aon, primair om de dekkingen van de bestaande relaties rond te krijgen. Al sluit Groot niet uit dat in de gesprekken ook nieuwe zaken ter tafel zullen komen.

“We zien dat de markt verandert. Vanwege de gestegen risico’s als natuur- en klimaatgevaren, hoge brand- en aansprakelijkheidsschades en dalende inkomsten uit beleggingen staan de resultaten van verzekeraars onder druk. Dat dwingt de verzekeraars tot maatregelen, zoals hogere premies en eigen risico’s, aangescherpte voorwaarden en een selectievere acceptatie. We merken dat veel meer contracten worden opgezegd dan de afgelopen jaren. Het wordt lastiger voor klanten om  ‘bestaande polissen voor het komende jaar ongewijzigd te verlengen”, aldus Groot, die met het face-to-facecontact zegt te hopen dat de grotere hoeveelheid aan opgezegde contracten efficiënter en op een goede manier voor onze relaties te verwerken voor wat betreft prijs, voorwaarden en snelheid. “In de huidige verzekeringsmarkt willen wij bewaken dat er een faire premie/prijs wordt betaald voor het risico dat door verzekeraars wordt gelopen en dat alle relaties tijdig weten waar ze aan toe zijn en 100% dekking krijgen.”

Voor Nederland verwacht Aon dat de premies voor verzekeringen voor onder meer brand en bedrijfsschade, wagenparken en bestuurdersaansprakelijkheid met 10% of meer zullen stijgen. Volgens een interview in het FD brengt Aon alleen al in Nederland jaarlijks voor € 3,2 miljard aan premies voor klanten bij verzekeraars onder.