Aon start samenwerking met factoringmaatschappij Voldaan

Aon is deze maand een samenwerking gestart met factoringmaatschappij Voldaan Factoring B.V. (Voldaan). De focus van deze dienstverlening ligt op het verschaffen van liquiditeit binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) door middel van factoring.

Factoring als alternatieve vorm van financieren blijft in populariteit groeien. Wanneer een openstaande factuur aan een factormaatschappij wordt verkocht/verpand, ontvangt de leverancier gemiddeld 90% van de factuurwaarde binnen 24 tot 48 uur en is er de mogelijkheid om het debiteurenrisico te verzekeren. Hierdoor worden lange betalingstermijnen en het risico van non-betaling voorkomen en kan een organisatie snel over liquide middelen beschikken.

“Zeker in deze tijden is dat belangrijk voor mkb’ers en zzp’ers. Tijdens de coronacrisis zijn namelijk veel bedrijven in liquiditeitsproblemen gekomen doordat inkomsten uitbleven en verzonden facturen pas veel later worden betaald. Dankzij factoring hoeven ondernemers niet maanden op hun geld te wachten en is de onderneming verzekerd van cashflow en stabiliteit”, aldus Aon.

Samenwerking

Binnen het factoringlandschap is het Brabantse fintechbedrijf Voldaan in de afgelopen vijf  jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler. Als niet-bancaire factormaatschappij verkent Voldaan voortdurend de mogelijkheden om de mkb-markt zo goed mogelijk te bedienen. De samenwerking met Aon is daar een voorbeeld van. Klanten van Aon kunnen hun facturen vanaf nu binnen 24 uur laten uitbetalen door Voldaan.

Als financiële dienstverlener adviseert Aon zijn klanten ook op het gebied van werkkapitaalfinanciering waaronder factoring. “Om onze zakelijke klanten ook op dit gebied de beste dienstverlening te bieden, is er gekozen voor een samenwerking met Voldaan als gespecialiseerde partij”, aldus Joep Gülpen, Managing Director Affinity van Aon. Voldaan heeft een belangrijke missie: “Wij willen factoring simpel, transparant en toegankelijk maken voor zzp’ers en mkb’ers die onvoldoende hebben aan traditionele financieringsbronnen,” aldus Tim Zoete, directeur van Voldaan. https://factuurvoldaan.nl/)