Aon neemt Willis Towers Watson over (Update): Nieuwe makelaarscombinatie ziet naast groeikansen mogelijkheden voor versnelling innovatie, verbetering diensten en producten en waardevermeerdering aandeelhouders

Aon gaat collega-makelaar Willis Towers Watson overnemen, zo hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt maken. Met de overname is naar verluidt een bedrag gemoeid van $ 29,86 miljard gemoeid en wordt de gezamenlijke aandelenwaarde van de huidige nummers twee en drie op de mondiale makelaarsmarkt – na Marsh – geraamd op ca $ 80 miljard.   De samenvoeging van beide makelaarsgiganten levert naar verwachting een kostenbesparing op van $ 800 miljoen.

Nadat de fusie is afgerond zullen Aon-aandeelhouders 63% van de aandelen in handen hebben van de nieuwe makelaarscombinatie en WTW-aandeelhouders de resterende  37%. Aandeelhouders van WTW kunnen een 1.08-aandeel van Aon tegemoet zien war neerkomt op een bedrag van $ 231,99 per aandeel. Opvallend gegeven: Vorig jaar rond vrijwel dezelfde tijd maakte AON publiekelijk al haar interesse bekend in een overname van WTW maar kwam daar een dag later al op terug.

Greg Case, CEO van Aon, licht toe: “Deze combinatie zal een innovatiever platform creëren dat betere resultaten kan opleveren voor alle belanghebbenden, inclusief klanten, collega’s, businesspartners en investeerders. Onze expertise op het gebied van risico, pensioen en gezondheid zal de creatie van nieuwe oplossingen versnellen en oplossingen efficiënter afstemmen op nog onvervulde klantbehoeften in snelgroeiende gebieden zoals cyber, intellectueel eigendom, klimaatrisico’s en gezondheidsvraagstukken”

“De combinatie van Willis Towers Watson en Aon is een logische  volgende stap in onze koers om onze klanten op alle fronten beter te bedienen, Deze transactie versnelt dat doordat beide teams hierdoor de mogelijkheid wordt geboden om de gewenste innovatie sneller door te voeren en onze klanten nog meer toegevoegde waarde te bieden”, zegt John Haley, CEO van Willis Towers Watson. “=

Aon zal zijn hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk behouden. John Haley zal de rol van uitvoerend voorzitter op zich nemen met een focus op groei- en innovatiestrategie. Het gecombineerde bedrijf zal worden geleid door Greg Case en Aon Chief Financial Officer Christa Davies. De raad van bestuur bestaat uit een evenredig aantal leden van de huidige bestuurders van Aon en Willis Towers Watson.