Aon integreert risico- en crisismanagement door samenvoeging Aon Global Risk Consulting en COT tot nieuwe risk-afdeling

Aon versterkt zijn risico- en crisisadvies-activiteiten met het samenvoegen van Aon Global Risk Consulting (AGRC) en COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement). Door deze samenvoeging ontstaat een risk consultancyafdeling van ruim 50 medewerkers die een breed scala aan risico- en crisis-expertisegebieden aanbiedt. In Nederland blijft COT onder de huidige naam en met de huidige dienstverlening opereren.

Door risico- en crisismanagement te integreren, biedt Aon naar eigen zeggen zijn klanten alle stappen van het risicomanagementproces met oplossingen voor risicobeperking, -preventie, kwantificering en financiering. “Hierdoor kunnen zowel de kans als de impact op risk events worden verminderd. Ook alle facetten van specialisaties, zoals Business Continuity Management, worden voortaan integraal aangeboden. Daarmee sluit Aon aan op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen  van organisaties (de ‘resilience’).

Nieuwe benoemingen
Met deze samenvoeging is Alex van den Doel (46) per 1 september jl. verantwoordelijk voor de vernieuwde AGRC-organisatie. Marco Zannoni (38) blijft Director COT en wordt tevens Strategy Director AGRC. Hij vormt samen met Van den Doel het managementteam van de nieuwe organisatie.“Bedrijven bereiden zich steeds vaker voor op crisissituaties aan de hand van hun toprisico’s als cyber, reputatie en terrorisme,” zegt Zannoni. “Het samengaan van Aon Global Risk Consulting en COT speelt daar geheel op in.” Van den Doel: “In een complexe en dynamische wereld met opkomende risico’s als cyber, terrorisme en geopolitieke bedreigingen is een integrale benadering van risk management en crisismanagement cruciaal. De samenvoeging van AGRC en COT is daar een concreet resultaat van.”

 

 

 

 

 

 

Marco Zannoni

Dora Horjus (46) maakt na ruim acht jaar de overstap van Managing Director COT naar Managing Director Wellness bij Aon. In de acht jaar die zij bij COT werkte, heeft ze onder meer voor de integratie van COT binnen Aon gezorgd en voor een verbreding van het klantportfolio – van hoofdzakelijk publieke sector naar andere markten. “Ik kijk ernaar uit om samen met de 120 collega’s van Corporate Wellness klaar te staan voor opdrachtgevers die oplossingen zoeken op het gebied van casemanagement, consultancy en insurance broking op health-gebied.”

 

 

Dora Horjus