Aon Hewitt en RiskCo gaan samenwerken in pensioenfondsadministratie en adviseringAon Hewitt draagt de pensioenadministratie van haar klanten over aan RiskCo. Aon Hewitt zal de klantrelatie met de betrokken pensioenfondsen behouden en vele andere diensten blijven verrichten, maar acht de administratie in betere handen bij RiskCo. RiskCo heeft systemen en software ontwikkeld waarmee pensioenadministraties beter, goedkoper en sneller kunnen worden opgeschoond en onderhouden en pensioenregelingen flexibeler en meer accuraat kunnen worden geadministreerd.

Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt: “Pensioenfondsen staan voor diverse grote uitdagingen. “Deelnemers verwachten steeds meer inzicht in hun actuele pensioen. Daarnaast groeit de druk vanuit de toezichthouders om de communicatie met deelnemers te verbeteren. Terecht, want er komt naar verwachting steeds meer keuzevrijheid. Tegelijkertijd worden de wettelijke eisen voor gegevensbescherming strikter, onder meer door de General Data Protection Regulation (GDPR) die in 2018 ingaat.”

De samenwerking met Aon Hewitt betekent veel snellere groei voor RiskCo. Nu RiskCo zelf de pensioenadministraties gaat beheren is additioneel kapitaal nodig. Praxis IFM, een Britse financieel dienstverlener, neemt een aanmerkelijk belang in de aandelen van RiskCo. De investering van Praxis zal worden aangewend om de groei van RiskCo te financieren.Tevens is de directie van RiskCo versterkt door Marc Veen. Veen was hiervoor actief in private equity en onder meer medeoprichter en president-commissaris van Refresco.RiskCo heeft vestigingen in Nederland, Portugal, USA en Filipijnen met 85 medewerkers