Aon en Louwman Group bundelen krachten op gebied mobiliteit

Louwman Group en Aon zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Beide bedrijven bundelen hun krachten en brengen oplossingen binnen het thema mobiliteit op de markt. Een concreet voorbeeld van de samenwerking is de Zorgfiets, een speciaal ontworpen e-bike voor zorgmedewerkers.

Duurzame samenwerking

“In een periode van belangrijke en snelle wijzigingen in mobiliteit zijn we trots dat we samen met een sterke kennispartner als Aon goede adviezen kunnen geven aan instellingen, bedrijven en overheden op het gebied van hun mobiliteitsbeleid en hier passende oplossingen en producten voor aanbieden. Samen realiseren we een duurzame mobiliteit voor alle klanten van Louwman en Aon”, aldus John Heller, CEO van Louwman Group.

“De Zorgfiets is een goed voorbeeld van onze innovaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid. In de Louwman Group vinden we een partner waarmee we verder kunnen bouwen aan toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen én bijdragen aan de vitaliteit van medewerkers, aldus Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.”

Voor de  toekomst hebben Louwman Group en Aon het gezamenlijke doel meer innovatieve mobiliteitsproducten en -diensten voor de zorg te ontwikkelen. Waarbij gebruik wordt gemaakt van dataverzameling en datagedreven coaching van medewerkers. Nu ligt de focus op de zorg maar de doelstelling is om de markt te blijven verrassen met unieke producten.

Zorg is topsport

De zorgfiets, die Louwman en Aon gezamenlijk aanbieden is volledig afgestemd op de wensen van zorgmedewerkers. Dankzij de ingebruikname van de eerste Zorgfiets van Nederland – door thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis – werd de reistijd voor medewerkers flink verkort, kregen meer cliënten zorg en werd ook de CO2-uitstoot flink verminderd. Zij boekten 11% tijdswinst op 1 miljoen klantbezoeken per jaar. Dit komt neer op een netto besparing van 9000 reisuren op jaarbasis. De Zorgfiets bespaart aanzienlijk op reistijd, reiskosten en verhoogt de efficiëntie van de inzet van de medewerkers. Daarnaast werkt de Zorgfiets preventief op ziekteverzuim.

Bij de foto: Marc van Nuland (links) en John Heller