Aon, AGCS en Verbond hadden één dag nieuwe directeur

Afgelopen donderdag 24 januari jl. hadden zowel Aon, AGCS als het Verbond van Verzekeraars  gedurende één dag een nieuwe directeur. De verzekeringsorganisaties  deden alle drie mee aan het ‘Baas van Morgen’-initiatief van JINC om kinderen met een sociaal economische achterstand betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Bij Aon nam de 14-jarige VMBO-scholiere Nisrine Bouchaib de honneurs waar voor CEO Marc van Nuland. “Ik vond het prachtig om te zien hoe doortastend zij de opdrachten aanpakte en hoe zelfverzekerd zij een zaal vol ‘serieuze oudere mannen’ toesprak. Dagen als deze sterken mij dan ook in het gevoel dat JINC voor Aon de juiste (mvo-)partner is om kinderen de kans te geven alles uit hun (werkend) leven te halen. Het thema van JINC’s Baas van Morgen-initiatief is dit jaar lef, en lef heeft onze interim-baas zonder meer laten zien. Ik wens Nisrine het allerbeste en hoop haar zeker eens terug te zien bij Aon.”

De taken van Arthur van Essen, Country Manager/CEO bij Allianz Global Coroprate & Specialty (AGCS) werden afgelopen donderdag overgenomen door studente Hatice Guducu. Over zijn medewerking aan het ‘Baas van Morgen’-initiatief zegt hij: “Ook wij vinden de toekomst van de jeugd ongelooflijk belangrijk. Iedereen verdient gelijke kansen. Bovendien willen we graag iets terugdoen voor de maatschappij.” Een van de lessen was te merken hoe abstract het begrip verzekeren  en hoe lastig het daarom is om je boodschap te vertellen, naar een kind van 14 maar ook naar volwassen.”

De 15-jarige Marouane stond één dag aan het hoofd van het Verbond van Verzekeraars als ‘plaatsvervanger’ van directeur Richard Weurding, die hem ’s ochtends oppikte voor het gezamenlijke ontbijt met andere ‘Bazen van Morgen’ en vervolgens een dag mee op pad nam. Daar hield de directer voor één dag onder meer een presentatie aan beleidsadviseurs en managers en kreeg hij onder meer  de vraag hoe verzekeraars jongeren kunnen bereiken. Marouane: “Ik weet al best wel veel over verzekeren. Dat komt omdat ik mijn vader, die niet zo goed Nederlands spreekt, help bij het regelen van geldzaken en verzekeringen. De meeste mensen van mijn leeftijd weten er bijna niks over. Trouwens, als ik het met vrienden over verzekeren ga hebben, worden ze gek. Hij gaf daarbij de tip om behalve op basisscholen en MBO ook op  de middelbare school meer aandacht te besteden aan verzekeren tijdens de lessen Maatschappijleer en Economie

Hatici Guducu was 1 dag baas bij AGCS

Marouane stond één dag aan het hoofd van het Verbond van Verzekeraars als ‘plaatsvervanger’ van directeur Richard Weurding,

Nisrine Bouchaib de honneurs waar voor CEO Marc van Nuland.