Anneke Kooiman gaat HDI Global versterken tijdens komende renewalperiode

De ervaren Anneke Kooiman, 44 jaar in het transportverzekeringsvak, gaat de komende maanden tijdens de renewalperiode, het Marine team van HDI Global tijdelijk versterken. “Zoals wij recentelijk in een mailing naar onze relaties hebben uitgedragen, belooft het een pittig renewal-seizoen te worden. Daarin kunnen we zeker de hulp gebruiken van een ervaren kracht als Anneke.  We maken dan ook graag  dankbaar gebruik van haar diensten en jarenlange ervaring om onze marktaanpak voor Marine tot uitvoer te brengen”, aldus Peter Kegel,  Head of Underwriting & Distribution

Anneke Kooiman is in 1976 bij toeval in het transportverzekeringsvak terecht gekomen bij het toenmalige Orobio Mees Herman. Sindsdien heeft zij 44 jaar lang in feite bij één  en  hetzelfde bedrijf gewerkt: Delta Lloyd en haar rechtsvoorgangers en – opvolgers. De afgelopen ruim twee jaar was zijn werkzaam bij NN als Underwriting Manager Marine Co-insurance.

Ook op bestuurlijk vlak is zij jarenlang actief geweest, onder meer binnen VNAB en momenteel binnen het Platform Transport van het Verbond van Verzekeraars als voorzitter. Ook maakt zij momenteel deel uit van het dagelijks bestuur van de IVR. Na jaren bij de wereldwijde transportverzekeringsorganisatie IUMI deel te hebben uitgemaakt van het bestuur van de Inland Hull, Fishing & Yachts-Committee (IFY),  waarvan de laatste vier jaar als voorzitter, is zij vorige maand toegetreden tot het algemeen bestuur (Executive Committee)  van IUMI. Daarmee is zijn de vierde Nederlander en eerste vrouw die  deze functie vervult.

Deze week verschijnt in het Risk & Business Magazine een exclusief en uitgebreid interview met haar over haar loopbaan tot dusver, haar liefde voor het transportverzekeringsvak, haar benoeming  bij IUMI en haar visie op de nationale en internationale marineinsurancemarkt.

Klik hier voor de bijdrage eerder in Risk & Business waarin HDI Global toelichting geeft op  de komende renewalperiode: https://www.riskenbusiness.nl/nieuws/insurance/samen-maken-we-risicos-beheersbaar/