Allianz verzekeringspartner car2go

Allianz Worldwide Partners (AWP), de moedermaatschappij van Allianz Global Assistance, is in Europa exclusief verzekeringspartner geworden van autodeelbedrijf Car2go, MELDT Autoschadeportaal.  
AWP gaat de wettelijke aansprakelijkheid dekken voor klanten die bij car2go een auto huren, waaronder ook in Nederland. In Amsterdam biedt Car2go een 100% elektrische vloot. De samenwerking geldt verder voor klanten in Europese steden zoals Berlijn, Rome en Madrid. In totaal gaat het om ruim zevenduizend auto’s. Bijzonder aan de regeling is dat de verzekering is aangepast aan de prijsstructuur die car2go hanteert, betalen per minuut.
“Met Car2go kunnen we verder samenwerken om verschillende verzekeringsoplossingen aan te kunnen bieden in de markt van het autodelen. Wij onderstrepen hiermee onze leidende rol in nieuwe vormen van mobiliteit. gebruikt’, aldus Matthias Wuensche, lid van de Raad van Bestuur. Allianz en Car2go gaan de komende jaren verder kijken of zij met nieuwe initiatieven kunnen komen op het gebied van verzekeringen voor mensen die deelauto’s huren.

Groei

car2go zag in  2016 het aantal leden stijgen met 43% naar 2,2 miljoen. Elke 1,4 seconde wordt er ergens op de wereld een car2go gehuurd. Wereldwijd werden de 14.000 car2go’s meer dan 22 miljoen keer gehuurd. Dit komt overeen met een groei van 21% ten opzichte van het jaar ervoor. De grootste toename in leden  werd gezien in de steden Madrid, Berlijn, Vancouver  en Hamburg . Het gebruik van car2go’s nam tussen het vierde kwartaal 2015 en het vierde kwartaal 2016 toe met ongeveer 40%.