Allianz start Aegon-converse in maart

De conversie van de zakelijke provinciale ex-Aegon schadeverzekeringen naar Allianz-systemen vindt in 2017 in vier stappen plaats, meldt VVP vandaag.Op dit moment wordt deze portefeuille nog geadministreerd in de Aegon-systemen. Allianz heeft een stappenplan gemaakt voor de conversie. In ieder geval worden de polissen ‘as is’ geadministreerd. Dit houdt dat de premie gelijk blijf, het provisiepercentage onveranderd blijft, er een garantie beste dekking wordt afgegeven en dat de betaalwijze gelijk blijft. De communicatie naar de klant vindt volgens de gebruikelijke verzendafspraken plaats. De verzendafspraken zijn gekoppeld aan de incassowijze. Incasseert het intermediair de premie, dat  worden de originele verzekeringspapieren en communicatie voor de klant aan het intermediair verrzonden. Als Allianz incasseert dan zendt de verzekeraar de originele verzekeringspapieren en communicatie aan de klant. In de klantcommunicatie wordt de klant voor meer informatie naar het intermediair verwezen.

Adviseurs worden circa 7 weken voor de geautomatiseerde omzetting geïnformeerd. Allianz deelt dan mee welke producten worden omgezet van welke klanten, wat klanten ervan merkt, wat het intermediair ervan merkt en hoe Allianz de klant informeert. “Wij verwachten vrijwel de gehele ex-Aegon-portefeuille in de loop van 2017 in vier delen naar de administratie van Allianz geautomatiseerd om te zetten. Om de administratieve werkzaamheden voor u zoveel mogelijk te beperken, zijn wij momenteel in gesprek met de grote systeemhuizen. Doel hiervan is dat de geautomatiseerde omzetting naar de Allianz-administratie zoveel mogelijk geautomatiseerd in uw administratiepakket kan worden verwerkt.”
In de loop van 2017 gaat Allianz van start met de conversie. “Naar verwachting zetten wij de eerste productgroep in de maand maart 2017 om. Het gaat daarbij om de zakelijke motorrijtuigverzekeringen.”

 

bron VVP