Allianz overweegt bod op The Hartford na ‘blauwtje’ Chubb

Allianz overweegt een rivaliserend bod uit te brengen op The Hartford nadat Chubb’s bod van $ 23 miljard vorige week werd afgewezen, melden verschillende buitenlandse vakbladen naar aanleiding van een rapport van Bloomberg. Volgens ‘mensen die bekend zijn met de zaak’ zou volgens Bloomberg Allianz een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van een tegenbod.

Dit volgt op het nieuws van vorige week  dat The Hartford een aanbod van Chubb heeft afgewezen. Chubb zei dat zijn voorstel ‘strategisch en financieel aantrekkelijk’ was voor aandeelhouders van beide bedrijven. Analisten zijn van mening dat het bod van Chubb waarschijnlijk niet zal slagen, tenzij het wordt verhoogd.Chubb moet nog reageren op de verklaring van The Hartford waarin het aanbod wordt afgewezen.

Allianz  bespreekt naar verluidt zijn opties met potentiële adviseurs en beschouwt The Hartford als een van de resterende verzekeraarstargets met schaalgrootte in de VS. De bronnen van Bloomberg zeiden dat de besprekingen over een deal zich in een vroeg stadium bevinden en dat Allianz niet bereid was om een ​​‘biedingsoorlog’ met Chubb aan te gaan.  De overname van Hartford zou de positie van Allianz in de grootste economie ter wereld kunnen versterken, waar zijn aanwezigheid volgens de media achterblijft bij Chubb en andere wereldwijde giganten. 

Allianz weigerde commentaar te geven op berichten dat het een bod op The Hartford overweegt. Allianz heeft ondertussen enkele recente overnames gedaan in Europa. Vorige week kondigde het een deal van € 3,5 miljard aan voor het Poolse levensverzekeringsbedrijf van Aviva. Het verwierf in maart ook de Italiaanse schadeactiviteiten van Aviva voor € 330 miljoen, en de deal zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

Hartford wijst het overnamebod van Chubb af: “Niet in het belang van bedrijf en aandeelhouders”

De raad van bestuur van Hartford heeft het voorgestelde overnamebod van Chubb unaniem afgewezen. Na overleg met zijn financiële en juridische adviseurs is de raad tot de conclusie gekomen dat het ‘aangaan van discussies over een strategische transactie niet in het beste belang zou zijn van zowel het bedrijf als onze aandeelhouders’. The Hartford, dat schadeverzekeringen aanbiedt, wordt hierbij  geadviseerd door Goldman Sachs en Deutsche Bank, waarbij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton optreedt als juridisch adviseur. 

Chubb Ltd heeft vorige week donderdag 18 maart jl. een bod gedaan van $ 23,24 miljard op de aandelen van  Hartford Financial Services Group, waarbij het bod per aandeel met  $ 65 per aandeel ligt 13,2% hoger dan Hartford’s laatste slotkoers van $ 57,41.Een deal tussen The Hartford en Chubb zou de grootste in de sector zijn sinds Aon Plc vorig jaar Willis Towers Watson voor $ 30 miljard overnam, en de grootste in de VS. Chubb ontstond in zijn huidige vorm in januari 2016 toen ACE Ltd Chubb Corp overnam  voor $ 28,5 miljard, waarbij het gecombineerde bedrijf doorging onder de naam Chubb.

In een notitie noemden analisten van Wells Fargo The Hartford’s activiteiten voor kleine bedrijven de belangrijkste ‘trekker’ voor Chubb, die zich momenteel richt op middelgrote en grote bedrijven. Chubb heeft ongeveer $ 9,4 miljard aan kapitaal beschikbaar om een ​​transactie te financieren. Ze merkten op dat eerdere deals in de schadeverzekeringssector  meer dan 1,8 keer de boekwaarde betroffen.