Allianz krijgt van toezichthouder CBIRC groen licht om als eerste volledig buitenlandse verzekeraar actief te worden op Chineese verzekeringsmarkt

Allianz heeft van de Chinese toezichthouder CBIRC toestemming gekregen om als eerste verzekeraar die volledig eigendom is van een buitenlandse aandeelhouder actief te worden op de Chinese verzekeringsmarkt. Hiermee versterkt Allianz haar positie in het land dat gekenmerkt wordt dat de snelst groeiende economie in de wereld.

De toestemming volgt op een reeks van door de Chinese regering aangekondigde  maatregelen om de mogelijkheden  te vergroten voor buitenlandse  verzekeraars om te investeren in China, wat een grote stap is op weg naar een liberalisering van de Chinese financiële markt.

Met als thuisbasis Shanghai ondersteunt  Allianz (China) Insurance Holding Company de groeiambities van de verzekeraar om haar positie op de Chinese verzekeringsmarkt verder te versterken en uit te groeien naar vaste, succesvolle marktspeler. Me het oog hierop is Segio Balbinot benoemd tot bestuursvoorzitter en Solmar Altin als CEO.  Allianz is al actief in China sinds 1910, startend met brand- en transportverzekeringen. De verzekeraar telt in China  2,000 medewerkers en biedt inmiddels een breed palet aan diensten en producten op het gebied van verzekeringen, riskmanagement en vermogensbeheer.