Allianz Global Corporate & Specialty stelt nieuwe directeur Human Resources aan


Dr. Melanie Gillig, nu regionaal directeur HR voor Centraal- en Oost-Europa, wordt benoemd tot AGCS Global Head of Human Resources per 1 januari 2020. De huidige globaal directeur HR, Dot Cownie zal AGCS verlaten op 31 december 2019.

Dr. Gillig startte bij AGCS als regionaal hoofd HR voor regio CEE (Central & East Europe) in januari 2015.  Ze startte bij de Allianz Group in 2007 als executive assistant van de CFO Allianz Duitsland.  Daarna had ze meer dan vijf jaar senior en regionale functies voor de verkoop- en adviesafdeling van Allianz Duitsland.

Dr. Melanie Gillig zal rapporteren aan Chief Operating Officer Bettina Dietsche. Een opvolger voor Melanie voor Centraal-  en Oost-Europa wordt later aangekondigd.

Dr. Gillig heeft een Ph.D van de Technische Universiteit in München en een diploma in bedrijfsbeheer van Ludwigs-Maximilian University in München. Dot Cownie trekt zich terug uit AGCS om haar lang bestaande persoonlijke interesse in vrijwilligerswerk na te streven door het ondersteunen van de ontwikkeling van jongeren en hun leiderschap