Allianz Global Corporate & Specialty benoemt Damien Liebart tot regionaal hoofd van Allianz Risk Consulting voor de regio Middellandse Zee & Afrika 

 
Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Damien Liebart als de nieuwe regionaal hoofd van Allianz Risk Consulting (ARC) voor de regio Middellandse Zee & Afrika, met ingang van 1 januari 2022.  Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Michele Williams, algemeen directeur van ARC, met een extra rapportagelijn naar Patrick Thiels, Managing Director voor de regio Middellandse Zee & Afrika. Damien Liebart volgt Eva Poujardieu op. 
 
In deze functie zal Damien Liebart de Risk Consulting-unit van AGCS gaan leiden in de regio Middellandse Zee & Afrika (Frankrijk, Italië, België, Nederland, Afrika, Griekenland, Malta, Cyprus en het Midden-Oosten). De Risk Consultants en sectorexperts van ARC bieden een breed scala aan diensten aan om bedrijven te helpen risico’s te beheersen, te voorkomen en te beperken in elke willekeurige sector. Dit omvat onder meer plaatselijke inspecties van industriële installaties, desktop- en risicobeoordelingen ter ondersteuning van het verzekeren van bedrijfsrisico’s in alle tien bedrijfsonderdelen van AGCS en het bieden van ondersteuning aan bedrijven bij het nemen van maatregelen voor schadebeheersing. 
 
Damien begon zijn loopbaan bij de afdeling milieu als teamleider voor de regio Noordoost op het hoofdkantoor van het ministerie van Defensie. In 2008 ging hij aan de slag bij de brandweer van Parijs en naast de operationele activiteiten (branden blussen, reddingsacties, enz.) leidde hij de eenheid brandonderzoek. Deze eenheid onderzoekt branden om zo de oorzaken en omstandigheden vast te stellen. In 2012 trad hij in dienst bij AGCS en ARC. Eerst als Property Prevention Engineer, daarna als Account Manager en Account Management Team Leader in Frankrijk en tot slot als Regional Property Manager. 
 
Damien Liebart heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Risk Consulting waarvan 10 jaar in de verzekeringssector bij AGCS. Hij heeft een master in de Geowetenschappen behaald aan de Universiteit van Avignon (Frankrijk).