Allianz Benelux boekt recordomzet in 2017

 

Allianz Benelux heeft in 2017 een recordomzet van ruim 4 miljard euro behaald en daarbij naar eigen zeggen solide financiële resultaten neergezet. Het premie-inkomen van de schadeactiviteiten in de Benelux steeg met 6,2% tot 1,3 miljard euro. Het premie-inkomen van de levenactiviteiten steeg met 36% tot 2,7 miljard euro door een sterk toegenomen vraag naar Unit Linked-oplossingen. Het operationeel resultaat kwam uit op 244 miljoen euro, een stijging van 39 miljoen euro ten opzichte van 2016; het netto resultaat liep iets terug van 167 miljoen euro naar 164 miljoen euro. De combined ratio verbeterde in 2017 eveneens sterk en daalde met 2,8% procentpunten van 98,1% tot tot 95,4%.

De stijging van de omzet van Allianz Benelux naar 4,0 miljard euro betrof alle Benelux-landen waar men actief is. In Luxemburg en België was de groei in de Levenbedrijven aanzienlijk. In Nederland droegen zowel de Leven- als de Schadeportefeuille bij aan de mooie omzetcijfers. Het uitblijven van grote catastrofes met effect op de portefeuilles heeft volgens Allianz het  operationele en netto resultaat positief beïnvloed.

Anthony Bradshaw, Regional CEO van Allianz Benelux: “Wij zijn bijzonder tevreden met de financiële resultaten van Allianz Benelux over 2017 en gaan vol vertrouwen het nieuwe jaar in. We blijven fors investeren in onze business. De ingezette veranderingstrajecten op het gebied van data-analytics, digital en agility werpen inmiddels de eerste vruchten af. De impact van deze veranderprojecten zullen komend jaar meer en meer zichtbaar worden.”