Alain Wijnants volgt Eric Hartkoren op als Country Manager bij XL Catlin

 

Alain Wijnants gaat per 1 november a.s. aan de slag als Country Manager bij XL Catlin. Daarmee volgt hij Erik Hartkoren op, die vandaag na 40 jaar afscheid neemt van de verzekeringsbranche en van zijn (pre)pensioen gaat genieten. Tot de komst van Wijnants, voor wie de krachtenbundeling met AXA ongetwijfeld een belangrijke taak zal worden, zal Manon van der Meer, Regional Claims manager voor Nederland, België & Nordics, de functie van Country Manager tijdelijk waarnemen.

Wijnants kondigde eerder deze week via LinkedIn zijn vertrek aan bij de verzekeraar waar hij ruim elf jaar heeft gewerkt: 10,5 jaar als CEO bij Zurich Financial Services en de afgelopen zeven maanden de functie van Global Head Management Liability Commercial. “Beide functies waren uitdagend, spannend vooral ook leuk. Ik wil Zurich, mijn collega’s, makelaars en klanten bedanken voor hun steun, het brede netwerk en professionele vriendschap. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging in mijn carrière”, aldus Wijnants. die sinds 1991 werkzaam is in de verzekeringsbranche. Hij begin als schade-expert aansprakelijkheid bij AXA en werkte vervolgens  in verschillende directie- en managementfuncties bij Chubb, AIG en CNA.

 

Vandaag is de laatste werkdag van Erik Hartkoren. De afgelopen 40 jaar heeft hij in de verzekeringsbranche gewerkt, waarvan onder meer 14 jaar in verschillende directiefuncties binnen Allianz/AGCS. In 2007 maakte hij de overstap naar XL als Regional Manager Benelux, een functie die na de overname van Catlin in 2015 veranderde in die van Country Manager XL Catlin. In een bericht aan de relaties schrijft hij dat de laatste elf jaar bij XL  voor hem bijzonder waardevol waren, zowel beroepsmatig als op het persoonlijke vlak. “Het was een voorrecht dat ik met zoveel mensen in de verzekeringsbranche heb mogen werken, onder wie klanten en makelaars. Ik dank u voor het vertrouwen en de samenwerking en ik hoop van velen van u persoonlijk afscheid te kunnen nemen op ons tweejaarlijkse event op 8 november a.s. in Rotterdam.