AIG behaalt in eerste kwartaal 2022 ‘uitstekende resultaten’

AIG-bestuursvoorzitter en CEO Peter Zaffino bestempelt de resultaten van de verzekeraar over het eerste kwartaal als  ‘uitstekend’ . De  verzekeringsgroep boekte een hoger nettoresultaat van $ 3,9 miljard in het eerste kwartaal van 2021 tot $ 4,3 miljard dollar dit kwartaal, een stijging met $ 373 miljoen.  Het bruto verzekeringstechnisch resultaat liep op van $ 1,256 miljard naar 1,514 miljard. Hiervan is $ 1,211 miljard ($ 845 miljoen) afkomstig van het schadeverzekeringsbedrijf en  $ 724 miljoen ($ 941 miljoen)  uit de leven- en pensioenactiviteiten.

AIG Chairman & Chief Executive Officer Peter Zaffino zegt in een toelichting op de cijfers: “In het eerste kwartaal van 2022 heeft AIG uitstekende resultaten geboekt en tegelijkertijd vooruitgang geboekt met een aantal strategische, operationele en financiële prioriteiten. Ik ben zeer tevreden over de vooruitgang die we hebben geboekt, waaronder een betekenisvolle verbetering van de verzekeringstechnische winstgevendheid bij Schadeverzekeringen, aanhoudend solide prestaties van Leven en Pensioen, aanzienlijke vooruitgang bij de afsplitsing van Leven en Pensioen van AIG, samen met versnelde maatregelen op het gebied van kapitaalbeheer.”

“Schadeverzekeringen blijven omzetgroei genereren en tegelijkertijd zorgen voor duurzame verbetering van het acceptatiebeleid en kostendiscipline in zowel de combined ratio als de aangepaste combined ratio op jaarbasis, die met respectievelijk 590 en 290 basispunten zijn verbeterd tot 92,9% en 89,5%.”De netto geboekte premies stegen met 8%, met een voor wisselkoersschommelingen gecorrigeerde groei van 10% in het internationale segment en 6% in Noord-Amerika. De groei in Global Commercial Lines profiteerde van meer dan $ 1 miljard aan nieuwe productie voor het vierde achtereenvolgende kwartaal, een sterke retentie van 86% wereldwijd en tariefstijgingen van 9% (10% exclusief werknemerscompensatie), die de trend van schadekosten blijven overtreffen.

“De gediversifieerde activiteiten van Leven en Pensioenen doorstonden de aanzienlijke marktvolatiliteit en rapporteerden een aangepast segmentrendement op het gewone eigen vermogen van 10,0%. De premies en stortingen stegen met 13,5%, dankzij de sterke verkoop van lijfrentes met vaste uitkering die profiteerden van de extra prospectiemogelijkheden als gevolg van ons strategisch partnerschap met Blackstone.”Daarnaast hebben we sinds het begin van het jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de voorbereiding van de divisie Leven en Pensioenen op een zelfstandige, beursgenoteerde onderneming.