Allianz koppelt nationale Mid Corporateactiviteiten met die van AGCS in nieuw businessmodel

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) kondigt twee nieuwe leden aan voor haar Raad van Bestuur en ook wijzigingen in de verantwoordelijkheden van individuele huidige bestuursleden. Deze wijzigingen weerspiegelen de bredere rol die AGCS zal spelen in het bijdragen aan Allianz’ nieuwe Integrated Commercial-strategie, die winstgevende groei zal stimuleren door samenwerking tussen de Mid Corporate (MidCorp) activiteiten van nationale Allianz operationele entiteiten (OE’s) en AGCS, zoals vandaag aangekondigd.

Joachim Mueller zal de geïntegreerde ‘Allianz Commercial’ business leiden als onderdeel van zijn verantwoordelijkheden als CEO van AGCS SE. Onder het nieuwe samenwerkingsmodel zullen klanten en distributiepartners een consistente aanpak in het accepteren van risico’s ervaren en toegang hebben tot geharmoniseerde verzekeringsoplossingen die wereldwijd gecoördineerd en lokaal geleverd worden met één marktinterface. De stap is fundamenteel voor de strategie van Allianz Group om zijn leidende positie in schadeverzekeringen uit te breiden en te groeien via schaalbare platforms.

De twee nieuwe bestuursleden zijn Jon-Paul Jones als Chief Operating Officer (COO) als opvolger van Betting Dietsche die reeds naar Allianz SE is overgestapt als Chief People and Culture Officer, en Dirk Vogler als Chief MidCorp Transformation Officer, een nieuw gecreëerde rol in de Raad van Bestuur van AGCS SE naar aanleiding van de Integrated Commercial strategie. Vogler is benoemd per 1 februari 2023; de benoeming van Jones gaat in zodra de wettelijke goedkeuring is ontvangen.

Als Chief MidCorp Transformation Officer houdt Dirk Vogler toezicht op het program office dat is opgezet om het nieuwe samenwerkingsmodel tussen AGCS en de Mid Corporate business van de nationale Allianz OE’s tot stand te brengen, te beginnen met de samenwerking tussen AGCS en de Allianz OE’s in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Vogler vervoegt AGCS van Allianz Versicherungs AG in Duitsland, waar hij tot voor kort lid was van de Raad van Bestuur met verantwoordelijkheid voor de Corporate Division, een rol die hij meer dan vier jaar vervulde. Hij trad in 2016 in dienst bij Allianz Group en bekleedde voordien verschillende leidinggevende functies in de verzekeringsbranche.

Als COO van AGCS houdt Jon-Paul Jones toezicht op Global Business Operations, IT, Protection & Resilience, Corporate Services Transformation, Global Process Management, het Global Data Office alsmede grote IT-transformatieprojecten. Voorheen Global Head of Business Transformation bij de Global Commercial Insurance unit van Allianz SE, trad hij in 2020 in dienst bij Allianz als Regional Chief Operating Officer voor Allianz Asia Pacific. Daarvoor was hij meer dan 15 jaar werkzaam in de verzekeringsbranche in diverse leidinggevende functies gericht op informatietechnologie, modernisering en shared services, en was hij drie jaar CEO van een verzekeraar in Azië.

Naast deze twee benoemingen treden een aantal wijzigingen in de verantwoordelijkheden van sommige van de huidige bestuursleden van AGCS SE in werking:

  • Dr. Renate Strasser, momenteel Chief Underwriting Officer Specialty, verhuist naar een nieuw gecreëerde bestuursfunctie bij AGCS SE als Chief Technical Officer. Zij zal toezicht houden op alle wereldwijde functies die gericht zijn op technische uitmuntendheid in acceptatie, prijsstelling, portefeuillebeheer, risicoadvies en herverzekering alsmede ESG/Climate Solutions.
  • Shanil Williams krijgt als Chief Underwriting Officer uitgebreide verantwoordelijkheid voor alle negen wereldwijde AGCS-bedrijfsonderdelen, zowel Corporate als Specialty.
  • Compliance, Human Resources en het ‘NEW AGCS’ Transformation Program Office gaan over van CEO Joachim Mueller naar Chief Financial Officer Claire-Marie Coste-Lepoutre.

Zij zal ook de rol van Deputy CEO op zich nemen in de Raad van Bestuur van AGCS SE, na Joachim Mueller.

  • Joachim Mueller zal, ter ondersteuning van zijn leidende rol voor Allianz Commercial, ook de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië. Deze drie landen hebben grote Allianz MidCorp-portefeuilles en zijn belangrijke onderdelen van het geïntegreerde commerciële AGCS/OE-partnerschap.
  • Andere landen of regio’s blijven rapporteren aan Henning Haagen, Chief Regions & Markets Officer 1, of Tracy Ryan, onlangs benoemd tot Chief Regions & Markets Officer 2.

CEO Joachim Mueller licht deze herschikking van de Raad van Bestuur toe: “Ik verwelkom Dirk en Jon-Paul bij AGCS als nieuwe leden van de Raad van Bestuur van AGCS SE, naast Tracy Ryan wiens benoeming we enkele dagen geleden hebben aangekondigd. Met deze nieuwkomers en een nieuwe verdeling van verantwoordelijkheden voor sommige huidige leden van de Raad van Bestuur zijn we als leadershipteam klaar om het volgende hoofdstuk in de bedrijfsgeschiedenis van AGCS te schrijven: de realisatie van het nieuwe samenwerkingsmodel van Allianz Commercial. Wij zullen nauw samenwerken met de Mid Corporate-activiteiten van de nationale Allianz-entiteiten op basis van een wereldwijd gecoördineerde acceptatie- en distributieaanpak, die lokaal wordt geleverd aan onze klanten via één gezicht naar de markt.”