AGCS intensiveert samenwerking met Praedicat rondom aansprakelijkheid

 

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriële verzekeringstak van Allianz breidt de samenwerking met Praedicat, een InsurTech-analysebedrijf uit Los Angeles, verder uit. Concreet zullen klanten profiteren van toegang tot ChemMeta,  de softwareoplossing van Praedicat die wetenschappelijke risicoanalyses levert aan industriële bedrijven. Om de risico’s voor productveiligheid te minimaliseren biedt ChemMeta diensten aan chemische producenten en bedrijven die chemische producten gebruiken. Gebaseerd op de nieuwste peer-reviewed wetenschappelijke literatuur en risicoanalyses biedt ChemMeta bedrijven op maat gemaakte informatie over duizenden chemicaliën en materialen. Zo kan de klant gefundeerde beslissingen nemen over productbeheer, R&D, risicomanagement, milieu, gezondheid en veiligheid alsmede regelgeving. Verzekeringsnemers met een aansprakelijkheidsverzekering bij AGCS kunnen gedurende een bepaalde periode toegang krijgen tot ChemMeta. Na deze periode kunnen ze kiezen voor abonnement op de analyse.

Door naast ons productaansprakelijkheidsverzekeringen toegang te geven tot ChemMeta, helpen we onze klanten de veiligheid van hun producten en productieprocessen te maximaliseren door de juiste balans te vinden tussen innovatie en risico,” legt Hartmut Mai, Chief Underwriting Officer van AGCS uit. “Degenen die ervoor kiezen om ChemMeta te gebruiken zullen beter begrijpen welke stoffen een grotere kans hebben om een negatieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van de mens of stoffen die in de toekomst onderhevig kunnen zijn aan veranderende regelgeving. Dit is een goed voorbeeld van het verrijken van ons productaanbod met strategische diensten rondom risicomanagement die potentiële schades kunnen voorkomen of beperken.”

AGCS en Praedicat startten hun partnerschap in 2014 om de belangrijkste catastrofe aansprakelijkheidsrisico’s voor de toekomst beter te voorspellen. Door de vooruitstrevende voorspellende modelleringsaanpak van Praedicat te combineren met de eigen verzekeringsexpertise en uitgebreide portefeuilleanalyses van aansprakelijkheidsrisico’s, zet AGCS vol in op de risico-analytische capaciteiten om de aansprakelijkheid van de volgende generatie catastrofeschades in een vroeg stadium te identificeren. AGCS en Praedicat publiceren regelmatig white papers over nieuwe aansprakelijkheidsrisico’s; in het meest recente risicobulletin “The Toxic Trio” wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke impact van gevaarlijke chemicaliën in producten voor persoonlijke verzorging.