AGCS gaat met aanstelling Wai Kit Li als nieuwe Underwriter Benelux activiteiten op markt entertainmentverzekeringen intensiveren


Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriële verzekeraar binnen de Allianz Groep, heeft onlangs Wai Kit Li aangesteld als Underwriter Entertainment Benelux aangesteld met standplaats Rotterdam. In deze rol is Wai Kit verantwoordelijk voor verdere groei van de bestaande portefeuille op het gebied van entertainmentverzekeringen en rapporteert hij aan Michael Furtschegger,  Head of Entertainment International.

AGCS investeert wereldwijd sterk in de groei van de Entertainment Line of Business, die onder andere verzekeringsoplossingen biedt voor film- en TV -producties, concerten, sportevenementen, festivals en andere live evenementen. “Als allereerste verzekeraar van de bewegende film in Hollywood beschikt AGCS over meer dan honderd jaar ervaring, die nu in de Benelux wordt ingezet met het aanstellen van een lokale Entertainment Underwriter”, aldus AGCS.  

Wai Kit Li heeft een bachelor in International Business Management aan de Hogeschool Rotterdam Management en aan de Kansai Gaidai University in Japan. Hij is in 2006 gestart bij Allianz als Assistant Underwriter Property International en maakte in 2013 de overstap naar China als Teamlead Global Clients Unit om in 2014 Head of Operations te worden bij AGCS  Singapore. Sinds 2016 werkte hij daar als Broker Relationship Manager en was hij betrokken bij het opzetten van de Entertainment Line of Business in Azië.