Aegon neemt 25%­belang in serviceprovider RISK

Aegon  Growth Capital Fund  heeft 25% van de aandelen gekocht van RISK Verzekeringen, dat financieel adviseurs ondersteunt in hun bedrijfsvoering met digitale oplossingen, zo hebben beide partijen gisteren (27 mei jl). bekend gemaakt.

RISK is een InsurTech service provider en volmachtbedrijf voor financieel adviseurs, online labels en verzekeraars. Adviseurs die gebruikmaken van RISK kunnen zich volledig richten op hun kerntaak: het directe advies aan klanten. Mid office en back office diensten worden uitgevoerd door RISK, zoals de administratieve verwerking van polissen en claims. Daarnaast zet RISK digitale oplossingen in bij verschillende bedrijven waar het belangen in heeft, zoals  overstappen.nl,  dekredietmakelaar.nl en  autoverzekering.nl  . 

“We zijn in de zoektocht naar een strategische investeerder uitgekomen bij het Growth Capital Fund van  Aegon omdat zij buiten de bestaande Aegon organisatie opereren als financiële partner en een duidelijke industrie visie & expertise met zich mee brengen, waardoor we zelfstandig ons volledig kunnen focussen op versnelde groei en innovatie”, aldus Harm Vollmuller en Peter Schokker, oprichters van RISK. “Het uitgangspunt van Aegon in distributie is dat de klant kijkt, vergelijkt, kiest en koopt”, zegt Maarten Edixhoven, CEO Aegon Nederland.

“Daarom wil Aegon op meerdere onderdelen in de keten actief  zijn, bijvoorbeeld door meer via verschillende distributievormen aan te bieden. Maar ook om met meerdere proposities op meerdere segmenten actief te zijn. Om te innoveren investeert Aegon in vernieuwende spelers in de markt.” 

De transactie komt tot stand vanuit het Aegon Growth Capital Fund en past in een reeks van eerdere investeringen. Gijs Jeuken, CEO van het fonds: “Aegon Growth Capital investeert in Europa in innovatieve en visionaire bedrijven zoals RISK, die succesvol inzetten op digitalisering en betere distributie en service vormen.” Eerdere investeringen in Nederland waren  Dynamic Credit en Romeo inanciële Dienstverlening, ook bekend van Finzie.