Aegon benoemt Astrid Jäkel tot Chief Risk Officer

Aegon heeft vandaag bekendgemaakt dat Astrid Jäkel (44, Duitse) met ingang van 1 maart 2022 wordt benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Management Board van Aegon N.V.. Zij zal onder meer leiding gaan geven aan de risico-en actuariële afdelingen van de Groep en toezicht houden op de riskmanagementactiviteiten. Jäkel volgt Allegra van Hövell-Patrizi op, die  in juni 2021 benoemd tot CEO van Aegon Nederland.

Astrid Jäkel is afkomstig van het internationale managementadviesbureau Oliver Wyman, waar ze partner is geweest in de European Insurance and Asset Management Practice, co-leader van het European Insurance Financial Effectiveness-team en bestuurslid van de Zwitserse dochteronderneming van Oliver Wyman. Haar advieswerkzaamheden waren gericht op onderwerpen op het gebied van risico-, kapitaal-, activa-passiva- en investeringsmanagement. Ze heeft met vooraanstaande Europese en mondiale verzekeraars gewerkt aan een breed scala van projecten om hun risico-, financierings- en investeringscapaciteiten te helpen transformeren en optimaliseren. Dit omvat het managen van markt-, krediet-, verzekerings- en niet-financiële risico’s.

“Ik ben zeer verheugd dat Astrid ons leiderschapsteam komt versterken als Chief Risk Officer”, aldus Lard Friese, CEO van Aegon. “Ze is een doorgewinterde professional met bijna 20 jaar ervaring op het gebied van risico’s, en ze brengt een schat aan ervaring en expertise mee naar deze belangrijke leidinggevende functie. Een sterke cultuur op het vlak van riskmanagement is onontbeerlijk nu we het momentum opbouwen op onze weg om een high-performing bedrijf  te worden.”

Astrid Jäkel is gepromoveerd in financiën aan de WHU – Otto Beisheim School of Management in Vallendar, Duitsland