Achmea favoriete werkgever onder hoogopgeleiden in de verzekeringssector

Achmea is de favoriete werkgever onder de hoogopgeleiden in ons land. Achmea  staat als enige verzekeraar in de Top-50 op plek 18, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Intermediair naar de favoriete werkgevers van Nederland.Voor het Imago Onderzoek 2019 ondervroeg Intermediair iets meer dan 3.900 wo- en hbo-opgeleiden tot 45 jaar naar het arbeidsmarktimago van organisaties en hun persoonlijke ambities, wensen en verwachtingen.

Al 18 jaar onderzoekt Intermediair welke werkgevers favoriet zijn onder hoogopgeleide werknemers. Dit jaar is KLM uitgeroepen tot dé Favoriete Werkgever van Nederland. Vorig jaar eindigde de luchtvaartmaatschappij nog op plek zeven. Op plek twee staat Google, gevolgd door ING. De techgigant eindigde vorig jaar nog op plek vijf, terwijl ING een plekje hoger op vier stond. KLM vloog beide bedrijven dus voorbij om de koppositie in de ranglijst over te nemen. Rabobank, de Favoriete Werkgever van 2018, eindigt dit jaar buiten de top tien op de elfde plek. Opvallende stijger dit jaar is NS: vorig jaar op plek 23, nu op plek vijf. Shell staat op de vierde plaats.

Achmea moet de banken ING (3), ABN AMRO (10) en Rabobank (11) voor laten gaan, maar eindigt voor KPMG (30), Erasmus universiteit (34), UVA (38) en EY (44).  HR-directeur Elly Ploumen van Achmea reageert verheugd: “Wij doen ons uiterste best een aantrekkelijke werkgever te zijn. Het is mooi dat die inspanning breed wordt opgemerkt. Deze erkenning helpt ons absoluut bij het binnenhalen en vasthouden van talent. Bij Achmea lopen zaken als flexibiliteit, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie in het oog. Daarom kiezen talenten voor ons bedrijf en niet voor een ander. Ik ben dus enorm blij met de koppositie van Achmea. Het is een mooie waardering en een stimulans om op deze voet door te gaan.”

Banken & accountants

 1. ING
 2. ABN AMRO
 3. Rabobank

ICT

 1. Google
 2. Apple
 3. Microsoft

Industrie

 1. KLM
 2. Shell
 3. Nederlandse Spoorwegen (NS)                                                                                         

Non-profit

 1. De Politie
 2. GGZ
 3. Belastingdienst

Pensioenen & verzekeraars

 1. Achmea
 2. Aegon
 3. Coöperatie VGZ

Retail & FMCG

 1. Unilever
 2. Bol.com
 3. Ahold Delhaize

Techniek

 1. Koninklijke BAM Groep
 2. TNO

Telecom

 1. KPN
 2. VodafoneZiggo
 3. Tele2