Achmea en de Persgroep ronden verkoop Independer af

Vergelijkings- en adviesplatform Independer maakt sinds maandag deel uit van de Persgroep. Achmea en de Persgroep hebben de in oktober aangekondigde verkoop van het bedrijf afgerond. De transactie is goedgekeurd door de toezichthouders ACM (Autoriteit Consument & Markt) en AFM (Autoriteit Financiële Markten) en van een positief advies voorzien door de medezeggenschapsorganen. Alle ruim 300 medewerkers gaan mee over naar de nieuwe eigenaar.

Independer is het grootste digitale vergelijkings- en adviesplatform van Nederland voor verzekeringen, bancaire producten, hypotheken en energie. Het bedrijf uit Hilversum maakt kleine en grote financiële beslissingen inzichtelijk en begrijpelijk, zodat consumenten in staat worden gesteld om zelf te kiezen. De website wordt 17 miljoen keer per jaar bezocht en er worden jaarlijks zo’n 6 miljoen vergelijkingen gedaan.

De Persgroep is uitgever van nieuwsmedia zoals AD, Trouw en de Volkskrant. Daarnaast helpen de online services, zoals Nationale Vacaturebank, Tweakers en Autotrack, consumenten om moeilijke keuzes makkelijker te maken. De missie en visie van Independer passen naadloos binnen de filosofie en merken van de Persgroep. Independer is daarmee een waardevolle versterking van de digitale koers van het bedrijf.

Onder het aandeelhouderschap van Achmea is Independer de afgelopen jaren sterk gegroeid. Andersom heeft Achmea zich mede dankzij Independer kunnen ontwikkelen tot koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Voor Achmea is daarmee het belangrijkste doel van de strategische alliantie bereikt. Nu is de strategische keuze gemaakt voor nog scherpere focus op de online klantbediening via eigen distributiekanalen. De verkoop leidt voor Achmea tot een transactieresultaat van circa 150 miljoen euro.

Meer informatie

Achmea