Achmea Bank schort dividenduitkering op

Achmea Bank N.V. heeft besloten het uitkeren van dividend aan aandeelhouder Achmea B.V. op te schorten tot er meer duidelijkheid is over de impact van het coronavirus. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB). Achmea Bank zal in de tweede helft van 2020 op basis van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de financiële positie op dat moment beoordelen of er alsnog een uitkering op aandelen kan plaatsvinden.

De ECB en DNB hebben er de afgelopen tijd bij banken op aangedrongen hun financiële buffers op peil te houden en op dit moment af te zien van dividenduitkeringen. De achtergrond hiervan is dat de impact van het coronavirus op de economie groot is, maar dat de omvang en duur van de crisis nog onzeker zijn.

Hoewel de solvabiliteit en liquiditeitspositie van Achmea Bank robuust zijn, heeft Achmea Bank  besloten de oproep van de ECB en DNB te volgen en de dividenduitkering tot nader order op te schorten. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Achmea Bank wordt binnenkort gehouden. Daarin zal worden voorgesteld de winst over 2019 toe te voegen aan de reserves.