Aad Veenman nieuwe voorzitter Vereniging Achmea

Aad Veenman is per 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter van Vereniging Achmea. Hij volgt Kees van der Waaij op die in juni 2022 onverwachts is overleden. Sindsdien hebben de vicevoorzitters Irene van den Broek en Ernst Hirsch Ballin het voorzitterschap waargenomen.

Vereniging Achmea is de meerderheidsaandeelhouder van Achmea, die de collectieve belangen van 10 miljoen klantleden behartigt. Aad Veenman was bestuurslid van Vereniging Achmea van 2014 tot 2016. Hij legde die functie neer na zijn benoeming tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea in 2016. Veenman verliet de Raad van Commissarissen van Achmea in 2021. In zijn rijke loopbaan was Aad Veenman onder meer bestuursvoorzitter van Stork en president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen.

Ernst Hirsch Ballin: “Het Bestuur is verheugd over de benoeming van Aad. Wij hebben hem leren kennen als een waardevolle en zeer ervaren collega, die nauw betrokken is bij het gedachtegoed van Vereniging Achmea. Wij zien uit naar een prettige hernieuwde samenwerking.”

Vereniging Achmea is de grootste aandeelhouder van Achmea (ruim 66%). Alle klanten van de Achmea-merken in Nederland, zoals Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland en Avéro Achmea, zijn tegelijk ook lid van Vereniging Achmea. Zie ook: www.verenigingachmea.nl