a.s.r. boekt sterk resultaat in eerste helft 2017

0

Verzekeraar a.s.r. heeft naar eigen zeggen een sterk resultaat geboekt in de eerste helft van 2017. Het operationeel resultaat steeg met 28,8% tot € 385 miljoen, een groei waaraan alle bedrijfsonderdelen hebben bijgedragen. In het segment Schade zijn de bruto geschreven premies in de eerste helft van dit jaar gestegen met 5,6% tot € 1.474 miljoen, voornamelijk in P&C en Ziektekosten door zowel hogere volumes als premieverhogingen.  Het resultaat in het segment Schade nam fors toe (71,0%) tot € 106 miljoen en de combined ratio verbeterde met 2,8 procentpunt naar  93,6%.

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “Na een sterk eerste kwartaal ben ik trots dat we ook in het tweede kwartaal een heel goed resultaat met een solide kapitaalgeneratie hebben neergezet.   Het operationeel rendement op het eigen vermogen bedraagt ruim 17% en laat zien dat wij ons kapitaal winstgevend inzetten. De Solvency II-ratio bedraagt 194% (standaard formule) een stijging van 5%-punt ten opzichte van eind 2016.” Baten zegt blij te zijn met de toegenomen verkoop van schadeverzekeringen. “De belangstelling voor ons schade-voordeelpakket blijft hoog. Het aantal verkochte Vernieuwd Voordeel Pakketten is met 33% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar in 2016.”

 

In het eerste halfjaar heeft de Nederlandse Staat haar belang in a.s.r. in drie stappen succesvol teruggebracht tot circa 20%. Baten hierover: “Dit proces hebben wij ondersteund door in twee transacties voor in totaal € 153 miljoen eigen aandelen in te kopen. Om de volledige privatisering in een eventuele finale plaatsing zo goed als mogelijk te faciliteren overwegen wij om, boven ons eerder afgegeven commitment, een extra inkoop eigen aandelen te doen van circa € 100 miljoen bij eventuele finale plaatsing van het resterende belang van de Nederlandse Staat, die mogelijk in de tweede helft dit jaar plaats kan vinden. Inclusief dividend zou dan in totaal voor circa € 440 miljoen in 2017 aan aandeelhouders zijn uitgekeerd. Dit voornemen is afhankelijk van op dat moment geldende marktomstandigheden en een onverminderd sterke solvabiliteit.”

Laat een reactie achter