8 maart a.s.: Verkiezingsdebat ‘Wat werkt in de sociale zekerheid’

Het Verbond van Verzekeraars organiseert maandag 8 maart a.s. van 10.30 tot 12.00 uur  in samenwerking met OVAL een online verkiezingsdebat met als titel ‘Wat werkt in de sociale zekerheid?’ Aanmelden kan t/m vrijdag 5 maart a.s. 12.00 uur.

In een toelichting op het evenement, schrijft het Verbond p[ de eigen website: “We staan aan de vooravond van een nieuw kabinet. Veel verkiezingsprogramma’s laten een andere inrichting van de arbeidsmarkt zien. Versterkt door de impact van de coronacrisis is er veel aandacht voor het stelsel van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het belooft een hoofdthema te worden voor het volgende kabinet. Maar, hervormen we wel op de goede manier? En, hoe houden we het stelstel activerend?Zowel werkgevers als werknemers hebben belang bij een stelsel dat bescherming biedt, maar ook voldoende prikkels bevat voor preventie en begeleiding. Kortom; wat gaat nu goed in de sociale zekerheid, waar zitten de knelpunten en wat kan beter?”
 

Op maandag 8 maart gaan diverse Kamerleden onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam van BNR in gesprek hierover en over hun ambities voor een volgend kabinet. Zij doen dit aan de hand van diverse korte pitches van Leendert Jan Visser van MKB-Nederland, Michel Verwoest van HumanTotalCare en Bas ter Weel van SEO/UVA.

Ga naar de eventpagina om je aan te melden.