20 april a.s. in Utrecht: CMS, Marsh en Cunningham Lindsey organiseren seminar  ‘Omgaan met cyberrisico’s’

Op donderdagmiddag 20 april a.s. organiseren Cunningham Lindsey, Marsh en CMS het seminar ‘Omgaan met cyberrisico’s’ op het CMS-kantoor in Utrecht. In een toelichting op het programma schrijven de organisatoren: “De gevolgen van cyberincidenten kunnen verstrekkend zijn. Daarbij kan worden gedacht aan financiële schade, maar ook juridische aansprakelijkheid of reputatieschade zijn reële gevaren. Veel mensen denken: ‘Het zal bij ons zo’n vaart niet lopen.’ En dan opeens wordt jouw organisatie getroffen. Gevoelige gegevens liggen op straat. Dat kan door een menselijke fout zijn ontstaan, maar afpersing door hackers komt ook regelmatig voor.”

Tijdens het seminar worden cyberrisico’s vanuit verschillende invalshoeken belicht. Zaken die aan bod komen zijn onder meer: Wat zijn de digitale risico’s die in uw organisatie om aandacht vragen? Waar moet je alert op zijn? Welke verzekeringen zijn er beschikbaar? Hoe werkt dat, een melding bij de Autoriteit Persoonsgevens?

Workshops

Er vinden gedurende de gehele middag drie workshops plaats waaruit elke deelnemer er twee kan kiezen:

1: Erik van de Velde, ‎practice leader cyber risk bij Marsh: ‘100% beveiligen tegen cyberrisico’s kan niet: de cyberverzekering als onderdeel van (internationaal) risicomanagement’. Aan de hand van werkelijke voorvallen wordt aangegeven welke schade en kosten verzekerbaar zijn op een cyberriskverzekering en hoe de verzekeringsmarkt denkt over cyberrisico’s;

2. Ingmar Hofker, bedrijfsschade-expert bij Cunningham lindsey, gaat in op de verschillende polissen die nu in de markt rouleren en de verschillende voorwaarden die worden gehanteerd. Daarbij zoomt hij specifiek in op de bedrijfsschadedekking en de mogelijke gevolgen van cyberrisico’s op de bedrijfsvoering;

3. Jurre Reus en Hendrik Struik, advocaten bij CMS. Organisaties (zowel overheden als bedrijven) zijn wettelijk verplicht om de persoonsgegevens die zij gebruiken goed te beveiligen. Beveiliging is een breed begrip, en omvat niet alleen de technische beveiliging van IT-systemen maar ook organisatorische beveiliging. Sinds begin 2016 moeten organisaties inbreuken op de beveiliging melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens en soms ook aan de personen op wie de gegevens zien. Deze ‘meldplicht datalekken’ zullen beide sprekers toelichten vanuit het perspectief van de ‘melder’ en zij zullen voorbeelden geven uit de praktijk die illustreren waar uw organisatie rekening mee moet houden, zoals bijvoorbeeld ‘bring your own device’.
Het seminar, dat met name relevant is voor verzekeraars en verzekerden, wordt gehouden bij CMS aan de Newtonlaan 203 in (3584 BH) Utrecht. Het event begint op 20 april a.s. om 14.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) en wordt omstreeks 16.30 uur afgesloten met een netwerkborrel. Aanmelden kan via de volgende links: https://form.jotform.com/70363650006952  en http://form.jotformpro.com/form/70363650006952.