1 juni 2018 a.s.: 5e Insurance Cycle Tour koerst door de Bollenstreek; inschrijving is nu al mogelijk

 

Op vrijdag 1 juni a.s. vindt de vijfde editie plaats van de Insurance Cycle Tour, het sportieve evenement van en voor mensen uit de verzekeringsbranche voor het goede doel. De jubileumeditie start in Lisse en brengt de deelnemers door de Bollenstreek.

De vijfde editie van de Insurance Cycle Tour is een coproductie van Ard Korevaar Personenschade en TotaalSupport. Zij nemen samen met de sponsoren de kosten van de organisatie voor hun rekening en maken zich samen met de deelnemers hard voor een mooie opbrengst voor het goede doel. De tocht is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen hoofdsponsor Koers Groep, de initiatiefnemers Ard Korevaar Personenschade en Totaalsupport, de premium-partners The next Organisation, Heling en Partners, ì-letsel, i-quality, DBC, DEKRA en R.P. van Dijk en ‘vrienden’ Koro, Letselimpact, TVM, SOM. “De ambiance van het evenement is heel ontspannen. Er wordt lekker gefietst en het is mooi om te zien dat mensen onderling goede contacten opdoen. Daarnaast halen de deelnemers ook nog eens een prachtig bedrag op voor een goed doel. De Insurance Cycle Tour is hard op weg om een populaire, sportieve klassieker te worden in de verzekeringssector”, aldus de organisatoren.

Goede doel 2018

Het goede doet voor dit jaar is het ter beschikking stellen van De verwenbox als blijk van waardering voor ouders/broers en zusters die zorgen voor kinderen met een beperking. “Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen mensen met een of meerdere handicaps. Hiervan heeft een kleine 150.000 een verstandelijke beperking. Velen wonen thuis, maar er zijn er ook die in een instelling of in een woongroep wonen, waar ze verzorgd of begeleid worden. Er zijn in Nederland ca. 6500 kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Dit zijn kinderen die hun hele leven lang intensieve zorg nodig hebben, dag en nacht. Het zijn veelal de ouders die deze zorg thuis doen. Ze zijn dag en nacht bezig met de zorg voor hun gehandicapte kind. Vaak onzichtbaar voor buitenstaanders. Dat doen ze met liefde, maar het wordt ze soms teveel. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maakt het nog lastiger”, aldus de organisatoren, die tevens in overleg met het Revalidatiefonds ook de mogelijkheden zal bekijken voor het steunen van het project ‘Meerkosten voor vakanties voor mensen met een zware beperking waarvoor 1 op 1 begeleiding nodig is’.

Tijdens het evenement staat integratie tussen mensen zonder en met een beperking op de voorgrond. Handbikers zijn van harte welkom. Er zullen routes worden gereden van 55, 85 of 135 km, waarbij sfeerrijke plaatsen en prachtige landschappen worden aangedaan. De deelnemers krijgen allen een  uniek wielertenue, voorzien van hun eigen naam. De gehele dag is verzorgd, van lunchpakket, drankje onderweg, tot een warm en koud buffet. De bijdragen van de deelnemers komen 100% ten goede van het goede doel. Inschrijven en verdere informatie: https://insurancecycletour.eu/.