Zakelijke verzekeringspremies in VS stijgen over de hele linie in het derde kwartaal

 Volgens de marktbarometer van MarketScout hebben Amerikaanse bedrijven in het derde kwartaal van 2019 premiestijgingen gezien in alle businesslines en voor alle bedrijfstakken, inclusief arbeidsongevallen. Hieruit blijkt dat de gemiddelde stijging van de schadepremies in het derde kwartaal 6,25% bedroeg, waarbij de bestuurdersaansprakelijkheid -(D&O) en de paraplu- / excess-premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen de grootste stijgingen noteerden.

Richard Kerr, CEO en oprichter van MarketScout, zegt in een commentaar op de cijfers: “De gemiddelde premie is met 6,25% gestegen voor het derde kwartaal van 2020, vergeleken met een stijging van 4,8% in het tweede kwartaal. De premies begonnen in september sneller op te lopen en we verwachten voor het vierde kwartaal van 2020 een verdergaande premiestijging voor property-, D&O- en andere aansprakelijkheidsverzekeringen.

D&O zag de grootste rentestijging (+ 11,5%), gevolgd door aansprakelijkheid (+ 8,5%). En MarketScout wijst erop dat voor het eerst in meer dan vijf jaar de premies voor arbeidsongevallenverzekeringen zijn gestegen, zij het slechts met een half procent. Over de hele linie werden premiestijgingen waargenomen: zakelijk  auto (+ 8%), beroepsaansprakelijkheid (+ 7,5%), zakelijk property  (+ 7%), werkgeversaansprakelijkheid (+ 6,5%), bedrijfsonderbreking (+ 5,5%), algemene aansprakelijkheid (+ 5,5%), bedrijfspakketverzekeringen  (+ 5%), binnenvaart (+ 5%), fraude, beroving, kidnap  (+ 3,5%), en surety (+ 0,5%).

Middelgrote ($ 25.001 – $ 250.000) en grote accounts ($ 250.001 – $ 1 miljoen) zagen beide een stijging van 7%, terwijl kleine accounts (tot $ 25.000) en jumbo-accounts (meer dan $ 1 miljoen) een stijging van 6% zagen. Kijkend naar de  bedrijfstak werd de  transportsector het meest getroffen, met een toename van 10,5%, gevolgd door de woningsector (+ 8%), overheidsinstanties (+ 6,5%), de aannemerij  (+ 6%), dienstverlening (+ 5%), productiebedrijven (+ 4,5%) en de energiesector (+ 4,5%).