Zakelijk Platform 2022 in teken van Duurzaamheid en Verzekerbaarheid

Verduurzaming staat bovenaan de lijst met strategische prioriteiten van het Nederlandse bedrijfsleven. Bij 61% is het een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie, een stijging vergeleken met de 52% van drie jaar geleden. Verduurzaming is van (grote) invloed op het risicoprofiel van bedrijven. Het vraagt gerichte aandacht van aanbieders én adviseurs om nieuwe risico’s verzekerbaar en verzekerd te houden. Daarom staat het Zakelijk Platform op woensdag 21 september in het teken van Duurzaamheid en Verzekerbaarheid. 

Verduurzaming

Met goed risico- en verzekeringsadvies dragen we als sector bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland. Het is de kern wat wij voor onze klanten doen. Maar wat betekent verduurzaming voor risico’s en verzekeringen? Hoe verzeker je nieuwe duurzame technologieën zodat onze klanten voorop kunnen blijven lopen? Hoe zit het met de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s? En welke eisen en mogelijkheden zijn er op het gebied van preventie?. Dit en meer bespreken we tijdens dit Zakelijk Platform.  

Aan bod komen o.a. het Verbond van Verzekeraars over de activiteiten van aanbieders, en Poliskraker die in opdracht van Adfiz een analyse heeft gemaakt van de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s bij de belangrijkste zakelijke verzekeraars. 

Prinsjesdag  

Traditioneel organisert Adfiz ook dit jaar het Zakelijk Platform de dag na Prinsjesdag en swordt gestart met een terugblik op Prinsjesdag. Remco Verduijn van Hoffelijk laat in vogelvlucht zien welke maatregelen uit de gepresenteerde Miljoenennota impact hebben op onze sector.   Ook zijn er expertsessies in samenwerking met onder andere a.s.r. en DAS.   

Het Zakelijk Platform vindt plaats op woensdagmiddag 21 september
bij InnStyle in Maarssen.Ontvangst met lunch vanaf 12.30 uur waarna whet plenaire programma start om 13.30 uur Het Platform eindigt om 17.45 uur met een borrel en diner-buffet.

Na het plenaire programma gaan we in diverse expertsessies kennis opdoen om die vervolgens uit te wisselen tijdens het dinerbuffet.   Kortom, wij ontmoeten je graag op 21 september bij InnStyle in Maarssen. Meld je direct aan: Zakelijk Platform 2022: Duurzaamheid en Verzekerbaarheid (adfiz.nl)