Walters People: Nieuwe kapers op de kust voor gewilde compliance-professionals

Financiële instellingen als pensioenfondsen, vermogensbeheerders, accountancykantoren en fintechbedrijven mengen zich steeds vaker in de strijd om compliance-professionals, terwijl ook de banken nog volop aan het werven zijn, ziet recruitmentorganisatie Walters People.

Volgens Billy Brouwer, senior manager banking & financial services bij Walters People, is er een steeds grotere diversiteit aan bedrijven die op zoek zijn naar compliance-specialisten. Dit soort professionals houdt zich onder meer bezig met de strijd tegen witwassen en fraude, en het voorkomen van terrorismefinanciering.

Brouwer: “Ik denkt dat toezichthouders zoals DNB en de Autoriteit Financiële Markten zich aanvankelijk vooral focusten op de grote banken. Dat zijn de grootste spelers en daar worden enorme transacties gedaan. Het extra toezicht heeft daar de laatste jaren ook geleid tot witwas-onderzoeken en boetes. Nu zie je dat de toezichthouders hun pijlen steeds vaker richten op andere instellingen. Kleinere banken waren al actief compliance-professionals aan het werven, maar daar komen nu dus ook organisaties bij zoals fintechs, verzekeraars en pensioen- en beleggingsfondsen. Eerst in plukjes, maar de laatste tijd in steeds groteren getale.”

Ook banken werven door ondanks pandemie

Hoewel de vraag vanuit verschillende financiële organisaties toeneemt, zijn het nog steeds de banken die de meeste compliance-professionals aannemen. Volgens Brouwer gaat dat de komende tijd niet veranderen. Zo zijn banken nog steeds bezig met het wegwerken van alle achterstanden op het gebied van compliance en wordt er ook ieder jaar meer gevraagd door de toezichthouders.

De coronacrisis heeft dan ook nauwelijks effect op de vraag naar compliance-professionals. Waar verschillende banken recentelijk grote reorganisaties aankondigden, blijven deze specialisten buiten schot. “Alleen voor compliance-posities waar de Nederlandse taal geen vereiste is en die bijvoorbeeld ingevuld kunnen worden door expats, waren er de afgelopen maanden iets minder vacatures”, zegt Brouwer, “maar de vraag naar Nederlandstalige analisten blijft onverminderd groot.”

Overstappen voor professionals gemakkelijk

Compliance-specialisten die eens willen kijken hoe groen het gras is bij de buren zullen door de grote vraag op weinig hindernissen stuiten, verwacht Brouwer. Met name professionals die bij banken  grote organisaties doorlichten of specialisten die namens trustkantoren klanten screenen, kunnen door hun ervaring met complexe bedrijfsstructuren bijna overal terecht. Maar ook juniors kunnen vrij makkelijk een overstap maken.

“Voor de professionals zelf is dat een mooie en interessante uitdaging. Zij kunnen nu ook snel stappen maken in hun carrière binnen een andere branche. Ik kan me voorstellen dat jongeren graag bij een fintechbedrijf als Adyen of Mollie aan de slag gaan.”

Voor bedrijven wordt de strijd om talent alleen maar heviger, al wordt er volgens Brouwer wel vaker geïnvesteerd in automatisering. Ook ervaart hij dat dat steeds meer jongeren warmlopen voor een loopbaan binnen compliance, waardoor er steeds meer specialisten op de markt komen.