Voormalig voorzitter Amanda Blanc keert terug in ABI-bestuur


Amanda Blanc, Group CEO Aviva en in 2018 de eerste vrouw die voorzitter werd van de Association of British Insurers (ABI), maakt haar rentree in het ABI-bestuur. Naast haar zijn ook Clive Bolton, CEO M&G Life Insurance,  en Tara Foley, CEO, Axa UK & Ireland met onmiddellijke ingang toetreden tot het ABI-bestuur.

Het ABI Bestuur geeft de strategische richting aan het werk van de Vereniging en wordt voorgezeten door Baroness Nicky Morgan. De benoemingen vervangen de vorige bestuurvertegenwoordigers voor elk van de bedrijven. Barones Nicky Morgan: “We zijn verheugd dat Amanda Blanc toetreedt tot het ABI bestuur en we kijken ernaar uit om Clive Bolton en Tara Foley te verwelkomen. Alle drie hebben ze in eerdere functies nauw samengewerkt met de ABI. Hun gecombineerde ervaring en inzichten zullen enorm waardevol zijn wanneer we vooruitkijken naar de kansen en uitdagingen voor de sector in de komende jaren.”

Amanda Blanc, Group CEO, Aviva zegt in een reactie: “De rol van de ABI is nog nooit zo belangrijk geweest nu onze sector samenwerkt om enkele van de belangrijkste kwesties voor het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen, van economische groei tot toekomstige systeemrisico’s. Ik kijk ernaar uit om met het ABI-bestuur samen te werken op zo’n cruciaal moment.”

Clive Bolton, CEO van M&G Life Insurance zegt: “”Dit is een spannende tijd om toe te treden tot het ABI-bestuur, nu de langetermijnspaar- en pensioensector samenkomt om de manier te ontwikkelen waarop we namens onze klanten beleggen in Britse infrastructuur en andere productieve activa. Ik kijk ernaar uit om met mijn collega’s in het bestuur samen te werken om ervoor te zorgen dat de Britse verzekeringssector mensen die plannen maken voor hun toekomst blijft helpen hun spaargeld en beleggingen te laten groeien.”

Tara Foley, CEO van Axa UK & Ireland vult aan: “Nu het Verenigd Koninkrijk nog steeds te maken heeft met extreme onzekerheid, is het nog nooit zo belangrijk geweest voor de verzekeringssector om samen te werken en de veerkracht en bescherming te bieden om mensen te helpen de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd te overwinnen. Ik ben vereerd dat ik lid mag worden van het ABI-bestuur en ik kijk ernaar uit om met mijn collega-bestuursleden samen te werken om belangrijke kwesties in de sector aan te pakken en nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen waar zowel verzekeraars als klanten van kunnen profiteren.” Een overzicht van alle ABI-bestuurders vindt u here.