Voormalig verbondsdirecteur Leo de Boer nieuwe directeur Cumela


Het bestuur van Cumela heeft aangekondigd dat Leo de Boer per 1 februari 2024 de functie van algemeen directeur gaat vervullen. Hij volgt  (waarnemend) directeur Hans Verkerk op en wordt het nieuwe gezicht van de brancheorganisatie en verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van een toekomstbestendige sector en vereniging. Hij krijgt de algehele leiding over de vier werkorganisaties Cumela Nederland, Cumela Advies, Cumela Communicatie en Cumela Assurantiebedrijven B.V.

In juni dit jaar startte Cumela de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur met ervaring als verenigingsmanager, belangenbehartiger, dienstverlener en directeur. Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben ze dit gevonden in Leo de Boer. 

Voorzitter Wim van Mourik is blij met zijn benoeming: “Leo heeft veel verschillende verenigingen gezien en geadviseerd. Hij is een expert op het gebied van modern verenigingsmanagement en heeft ervaring en een breed netwerk in de verzekeringswereld. We zochten een sterke leider met visie en daadkracht die onze achterban en medewerkers meeneemt naar de toekomst. We verwachten dat Leo in staat is ons naar dit volgende niveau te brengen”. 

 
Twee werelden komen samen

De 58-jarige Leo de Boer kijkt ernaar uit om de functie van algemeen directeur in te vullen: “In deze functie komen twee werelden voor mij samen: mijn passie voor modern verenigingsmanagement en mijn ervaring in de verzekeringswereld. Als telg uit een MKB-ondernemersgezin voel ik verwantschap met de sector en de cultuur van Cumela. Ik heb er zin in om vanaf 1 februari 2024 aan de slag te gaan als algemeen directeur en om deze mooie sector, de leden van Cumela en de medewerkers in de Cumela-organisatie te leren kennen.” 

De Boer is 28 jaar werkzaam geweest bij het Verbond van Verzekeraars, waarvan 14 jaar als directeur. In 2019 maakte hij de overstap naar VNO-NCW en MKB-Nederland, waar hij momenteel als zakelijk directeur verantwoordelijk is voor de divisie organisatie & business en meer dan 30 verandertrajecten. Ook is hij penningmeester van de Stichting Nederland Onderneemt. Hij is expert op het gebied van verenigingsmanagement en mede-auteur van het boek ‘De vereniging de baas’