VNAB Visie eventweek: Human Resources

Van 5 t/m 9 oktober staat de online VNAB Visie eventweek op het programma die in het teken staat van Human Resources. Tijdens deze week kunt u deelnemen aan verschillende interessante online bijeenkomsten en luisteren naar podcasts. Volg bijvoorbeeld de interactieve workshop ‘Werkgeluk en energie op de werkvloer’ of sluit aan bij de sessie ‘Focus op Talent of op Team? van Mary Kok. 

Aanmelden voor dit event is noodzakelijk. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een e-mail naar marketing@vnab.nl. Deze eventweek is vooral bedoeld voor eenieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd partner van de VNAB. Van CEO tot young professional en van HR tot vakspecialist.

Dag 1: maandag 5 oktober
11.00 – 12.00 uur Focus op Talent of op Team? – Mary Kok

Hoe kunt u met focus op de individuele ontwikkeling de beste teamprestaties behalen? Mary Kok neemt u hierin mee aan de hand van voorbeelden uit de voetbalwereld. De ontwikkeling van amateur naar rolmodel, het Oranje Leeuwinnensprookje in 10 jaar.

Mary Kok Willemsen is een bevlogen spreker die het publiek inspireert, vangt en aanzet tot reflectie en actie. Met vijf landstitels en drie Bene-League titels verliet zij FC Twente als de meest succesvolle manager ooit om haar bedrijf Holland Football University op te zetten. Met Holland Football University probeert Mary (inter)nationale partnerships tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en topsport te bewerkstelligen. Mary is onderneemster, voorzitter van de FootballEquals Foundation, internationaal gevraagde spreker, moderator en voetbalanalist. Kortom, Mary is een echte pionier in de voetbalwereld. 

Dag 2: dinsdag 6 oktober
11.00 – 12.00 uur Juridische vraagstukken in coronatijd – Jessica Dietz & Lisa Klumperink (Kennedy Van der Laan)

Wie is verantwoordelijk voor de inrichting van de thuiswerkplek, wel of niet op kantoor werken, doorbetalen van de reiskostenvergoeding?
Dit zijn kwesties waar veel organisaties mee worstelen in deze coronatijd. Jessica Dietz en Lisa Klumperink, arbeidsrechtadvocaten van Kennedy Van der Laan, nemen u mee in de juridische mogelijkheden op deze vragen en uiteraard is er ruimte om uw vragen aan hen voor te leggen.

Jessica Dietz is 10 jaar arbeidsrechtadvocaat en werkzaam bij Kennedy Van der Laan. Zij adviseert en procedeert over uiteenlopende kwesties van het arbeidsrecht. Jessica publiceert en geeft regelmatig workshops over arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals onder meer voor de Nyenrode Business Universiteit. Naast haar rechtenstudie rondde Jessica aan de Universiteit Groningen de master Human Resource Management af en heeft zij rechten gestudeerd aan de University of Western Ontario in Canada. Jessica heeft de Grotius specialisatie-opleiding Arbeidsrecht gedaan.

Lisa Klumperink is sinds 2019 arbeidsrechtadvocaat en werkzaam bij Kennedy Van der Laan. Zij adviseert en procedeert over uiteenlopende kwesties van het arbeidsrecht waaronder ontslagrecht, ziekte en reorganisaties. Lisa behaalde haar bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar zij de master Arbeidsrecht (verkozen tot beste juridische thematische master van Nederland) heeft afgerond. Lisa is lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA). 

Dag 3: woensdag 7 oktober
11.30 – 12.30 uur Ongemak, een bijzondere les of buitengewoon lastig? – Johan Veneman (Mind Work Productions)

Ongemakkelijke situaties, ongemakkelijke mensen. Over het algemeen proberen we die zoveel mogelijk te vermijden. Maar wat is ongemak eigenlijk en wat hebben we er aan? En wat kunnen we leren van die lastige mensen?
Ongemak is een gevoel en over het algemeen iets persoonlijks. Wat de een ongemakkelijk vindt, vindt de ander wellicht vermakelijk.
In deze tijden lijkt ongemak collectiever, we worden er allemaal door geraakt. Thuis, achter een beeldscherm dat af en toe hapert. Collega’s op afstand, maar wel met die lastige buurvrouw en dito bladblazer in de tuin, net als jij die belangrijke call hebt…

In deze webinar gaat Johan Veneman van Mind Work Productions op zoek naar de zin en onzin van ongemak en deelt hij met jou de verschillende ongemaktypes en de strategieën die jou gaan helpen de komende ongemakkelijke, natte, donkere dagen door te komen.

Johan Veneman is directeur en mede-oprichter van Mind Work Productions, the Change Agency. Twee jaar geleden begon hij met het ongemak-project, waarin hij verschillende opinieleiders, businessleaders en deskundigen sprak over het thema ongemak. Van Sven Kockelmann, Vjeze Fur, Damiaan Denys, Dick Berlijn tot Thierry Van Lancker. Van deze gesprekken zijn podcasts gemaakt en Johan hoopt begin volgend jaar zijn boek ‘Ongemak dient de mens’ af te ronden. Hij woont met zijn gezin in Amsterdam, heeft buren met een bladblazer en houdt erg van zoute rijtjes.

Dag 4: donderdag 8 oktober
15.00 – 16.00 uur Werkgeluk en energie op de werkvloer – Arjen Banach

De brandstof voor werkgeluk is energie in professionals, in teams en in de organisatie. Hoe stimuleer je deze energie en zorg je dat jouw organisatie werkgeluk gaat omarmen als nieuwe strategie voor succes? Arjen laat zien dat het anders kan, inspireert hoe dat moet en motiveert om het morgen ook echt in de praktijk te brengen. Humor, prikkelende vragen en eyeopeners voeren de boventoon.

Arjen Banach staat wekelijks op het podium om professionals te inspireren rondom thema’s als verandermanagement, leiderschap, werkgeluk en organisatiecultuur. Hij doet onderzoek naar succesvolle organisaties en hij gelooft in de kracht van energie op het werk. Of het nu gaat om veranderen, creëren van leiders, samenwerken of zelfsturing; energie in een jouw organisatie is de grootste voorspeller van succes. Zijn motto is daarom ook niet voor niks: “Werken, makkelijker kunnen we het niet maken, maar wel leuker!”
Arjen Banach onderscheidt zich door de unieke mix van inspiratie, hoge energie en humor tijdens zijn presentaties. Naast het inspireren is het van belang dat de inhoud een blijvende indruk achterlaat. Een lezing zonder resultaat is zonde en door humor en interactie blijft de boodschap echt hangen. Kortom: activerend!

.

Dag 5: vrijdag 9 oktober
Vanaf 09.00 uur Employee Experience (podcast) – Wenda Bolink

Marketeers zijn al jaren bezig met hun customer journeys. Bij Communicatie en HR staat de Employee Journey nog in de kinderschoenen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want de schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe. Millennial of niet, medewerkers kiezen voor een organisatie die aansluit bij hun eigen identiteit, purpose, wensen en behoeften. Om te overleven als organisatie is aandacht voor de optimale Employee Journey essentieel. Daarmee kiezen de juiste talenten voor jouw organisatie, dragen medewerkers gepassioneerd bij aan succes en zijn en blijven oud-medewerkers ambassadeur. Wenda Bolink neemt je tijdens deze podcast mee in de Employee Journey.

Millennial. Optimist met een scherpe blik. Wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en werkte daarom enkele jaren binnen de overheid. Daar besloot Wenda dat werk meer moet betekenen dan zekerheid. Namelijk: een experience die aansluit bij de identiteit, purpose, wensen en behoeften van medewerkers. Daarom werkt Wenda sinds vijf jaar bij PROOF. Als strategy consultant helpt zij organisaties bij het vertalen van hun ambities naar een optimale employee experience gedurende de gehele employee journey. Ze schreef samen met haar collega Sascha Becker het boek ‘De employee journey – Creëer een optimale employee experience’.