UnitedHealthcare Global introduceert expatverzekering in Nederland

UnitedHealthcare Global betreedt de Nederlandse markt en biedt lokale bedrijven toegang tot internationaal erkende gezondheids-, welzijns-, hulp- en veiligheidsprogramma’s via haar wereldwijde BeHealthy-verzekeringen voor expats. De lancering volgt op de succesvolle introductie van UnitedHealthcare Global op de Europese markt in het Verenigd Koninkrijk in 2018. 

Om het aanbod optimaal af te stemmen op de specifieke behoeften van de Nederlandse markt, is UnitedHealthcare Global de samenwerking aangegaan met de onafhankelijke Nederlandse verzekeraar ONVZ. Met deze Nederlandse partner bieden wij onze leden een ziektekostenregeling die in lijn is met de lokale regelgeving en tegelijkertijd integraal onderdeel uitmaakt van het BeHealthy-verzekeringspakket. De visie van UnitedHealthcare Global op gezondheid en welzijn sluit nauw aan bij die van ONVZ. Lokale teams in Nederland en Europa zullen zich inzetten om ​​persoonlijke service te bieden om tussenpersonen, klanten en leden advies en de lokale ondersteuning op maat te bieden.

 BeHealthy heeft een breed perspectief op welzijn met veel aandacht voor preventieve gezondheidszorg die helpt gezondheidsrisico’s te signaleren voordat deze zich voordoen. De ziektekostenregelingen bieden werknemers die internationaal werken een gepersonaliseerde, digitale omgeving die inspireert en motiveert tot gezonder gedrag. Door prioriteit te geven aan mentale, emotionele en fysieke gezondheid, kunnen leden internationale opdrachten beter plannen en organiseren.

BeHealthy van UnitedHealthcare Global biedt toegang tot het wereldwijde medische netwerk van UnitedHealthcare Global dat bestaat uit meer dan 1.4 miljoen zorgverleners en een compleet pakket aan gezondheids- en welzijnsdiensten, waaronder Employee Assistance Programme (EAP), de Optum My Wellbeing app, een hulpmiddel voor wellnesscoaching, een Health Management Programme en preventieve gezondheidsonderzoeken. Ook worden   interne wereldwijde ondersteunings- en veiligheidsvoordelen geboden die vallen binnen alle niveaus van ziektekostenregelingen

“Het aanbod van UnitedHealthcare Global, in combinatie met de ziektekostenregelingen via ons nieuwe lokale partnerschap met ONVZ, biedt organisaties een uitgebreid aanbod aan diensten voor hun internationale werknemers in Nederland”, aldus Janette Hiscock, CEO van UnitedHealthcare Global Solutions, Europa. “We zijn verheugd om deze belangrijke Europese markt te betreden, na onze succesvolle lancering in het VK, en ik ben bijzonder trots op onze proactieve welzijnsprogramma’s die onderdeel uitmaken van al onze internationale ziektekostenregelingen.”

“We zijn erg blij met deze samenwerking en kijken ernaar uit om samen te werken met UnitedHealthcare Global bij het betreden van de Nederlandse markt”, aldus Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter bij ONVZ. “Het sterke wereldwijde netwerk van UnitedHealthcare maakt deze propositie zeer aantrekkelijk voor bedrijven en expats in Nederlands. Onze gedeelde missie om gezondheid en welzijn te bevorderen, zal een aanzienlijk voordeel opleveren voor zowel bedrijven als werknemers. Bovendien is onze gecombineerde expertise op het gebied van nationale en internationale gezondheidszorg een aanzienlijk voordeel in ons streven om onze leden gezond te houden, met name degenen die in het buitenland werken. We zijn verheugd dat we onze leden tools kunnen bieden die ze nodig hebben om te werken aan de welzijnsdoelen van hun organisatie, vooral in een tijd waarin het personeel de uitdagingen van de pandemie het hoofd biedt. Het beschermen en ondersteunen van welzijn op de werkplek is nog nooit zo belangrijk geweest, of dat nu is wanneer werknemers thuis blijven werken, terugkeren naar de werkplek of naar het buitenland reizen.”

The Central Bank of Ireland heeft UnitedHealthcare Global een vergunning verleend om zaken te doen in de landen van de Europese Economische Ruimte (EER) op basis van vrijheid van dienstverlening. Nederland werd gekozen als de volgende markt voor de Europese expansie van United Healthcare Global om het grote aantal internationaal werkende gezinnen in Nederland te ondersteunen en zal ook het grote aantal Nederlandse werknemers in het buitenland, toegang geven tot uitgebreide gezondheids- en welzijnsdekking