UK P&I Club: Sterke groei voor de en toegenomen financiële kracht ondanks moeilijke investeringsmarkten


De Britse P&I Club blijft haar premiebasis uitbreiden door middel van haar diversificatieagenda, terwijl zij haar wettelijke kapitaaltoereikendheid verhoogt tot 200%. De bruto geboekte premie van de Club overschreed voor het eerst de $500 miljoen door de uitbreiding van de P&I-activiteiten met vaste premies. De combined ratio van 104% was een verbetering ten opzichte van de 115% van vorig jaar. De tonnage in gemeenschappelijk eigendom steeg dit jaar bij vernieuwing tot 153 miljoen GT.

De stijgende rente en de wereldwijde inflatie hadden gevolgen voor de beleggingsportefeuille van de Club, die voornamelijk bestaat uit vastrentende activa. In deze uitdagende omgeving daalde de portefeuille in 2022/23 met 3,8%.Met een vrije reserve van 430 miljoen dollar voldoet de Club ruimschoots aan alle wettelijke vereisten en blijft zij in de ‘AAA’-band van het kapitaalmodel van S&P.

Nicholas Inglessis, voorzitter van de UK P&I Club, zegt: “In de afgelopen 12 maanden heeft de Club tonnage van zowel bestaande als nieuwe leden toegevoegd en zijn aanbod van producten met een vaste premie en offshore-producten verder ontwikkeld. De verbetering van de gecombineerde ratio weerspiegelt zowel het verbeterende prijsklimaat als het gedisciplineerde acceptatiebeleid van de Club.”

Andrew Taylor, Chief Executive van de UK P&I Club, zegt: “De Club blinkt uit in het opbouwen van langetermijnpartnerschappen met leden door middel van eersteklas service, ondersteund door de ervaring en expertise van onze mensen. De Club wordt geschraagd door zijn financiële kracht en gedurende het jaar is onze wettelijke kapitaalratio inc.