Turien & Co. en AnsvarIdéa komen met Standaard cyberdekking

Turien & Co. en AnsvarIdéa hebben Cyber Compact geïntroduceerd, een gratis standaard cyberdekking op de inboedelverzekering. Nieuwe en de tienduizenden bestaande inboedelverzekeringen worden standaard uitgebreid met deze basisdekking. De basisdekking bestaat uit: telefonische hulpverlening, een online cyberrisicotool om de cyberweerbaarheid van klanten te vergroten én een schadevergoeding tot 2.500 euro om apparatuur te herstellen,  repareren of vervangen als een verzekerde gehackt is. AnsvarIdéa is hiervoor de samenwerking met Chubb aangegaan.

Naast de basisdekking bieden zij ook een (optionele) uitgebreide cyberdekking onder de noemer Cyber Compleet. Verzekerde en zijn/haar gezinsleden kunnen zich daarmee ook verzekeren tegen schade als gevolg van: cyberafpersing, online aankoopfraude, cyberpesten en identiteitsdiefstal.

Productspecialist Sandra Dekker: “Er zijn steeds meer verzekeraars die een cyberdekking integreren in de inboedelverzekering. Onze oplossing maakt het eenvoudig om een uitgebreide cyberdekking af te nemen. In onze digitale samenleving wordt online bescherming en ondersteuning een steeds grotere noodzaak.”De cyberverzekering voor particulieren is ook als losse verzekering af te sluiten.